+ Irodalom

Bent rekedt a számítógépteremben egy fiatal asztmás diáklány

Friss levegő híján fulladozva ült az egyik számítógéphez, és a világhálón keresztül segítséget kért. Egy 12 éves ausztrál kisfiú észlelte először a vészjelzést.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1997

április, Ukrajna – Bár a Krím-félsziget Ukrajna része, a Fekete-tenger partján dolgozó prostituáltak többsége orosz volt. És mivel az oroszok ellenezték a félszigeten végrehajtott Ukrán-NATO hadgyakorlatot, ezért az orosz prostik fellázadtak, és ahogy egy helyi újság is megírta: keféljék meg a NATO-katonák az ukrán tisztek feleségeit.

április, Kanada – Terrorista-szervezetként üldözte az állat-felszabadítási front buzgó tagjait az FBI. A semmitől sem visszariadó front tagjai ezúttal a húsvétot kihasználva, rajtaütésszerűen megrohamoztak egy farmot, és kieresztettek több száz nercet. A védett körülmények között nevelt kisállatok képtelenek voltak alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, és majdnem mindegyik elpusztult a váratlanul rájuk törő viharban. Amelyik megmenekült, azt az országúton gázolták halálra a kocsikkal menekülő állatmentők.

április, USA – New York városa után a washingtoni külügy is megszüntette az ENSZ-diplomaták közlekedési mentelmi jogát. Némelyik ENSZ-misszó több millió dolláros parkolási bírságot halmozott fel. Az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor egy orosz és egy belorusz diplomata részegen nekirontott a tűzcsapnál leállított kocsijukra cédulát helyező parkolóőrre.

május, Norvégia – Idős dán férfi kopogtatott az oslói taxis kocsiablakán, majd úti célul megadta a Vatikánt. Nagy bevételt remélt a derék taxis, lekapcsolta az órát, és elindult a 2000 kilométeres útra. A Vatikán kapujában a dán öregúr kiszállt a kocsiból. Köszönöm, mondta. Mennyi lesz a számla? 3000 dollár, mondta a taxis. Remek, mondta a dán, pont belefér a keretbe, ugyanis tartozik nekem a pápa 6000 dollárral, kérje el tőle a felét.

május, Finnország – Bent rekedt a számítógépteremben egy fiatal asztmás diáklány. Friss levegő híján fulladozva ült az egyik számítógéphez, és a világhálón keresztül segítséget kért. Egy 12 éves ausztrál kisfiú észlelte először a vészjelzést, ő mentette meg a mamája segítségével. Ha nincs internet, talán nagyobb bajba kerülök, nyilatkozta a lány, bár tudta, akkor nem maradt volna a számítógépteremben.

május, USA – Csak egy pohár sört ittam, mondta a férfi a bíróságon, aki belerohant egy csajos autóba, amelyben hat nő utazott, közülük ketten meghaltak. Nem a piával volt ott a gond, folytatta a férfi, úgy ettem a fájdalomcsillapítót a rokkant lábamra, mint a franciadrazsét. Most mi legyen, tanakodott az esküdtszék, ítéljük halálra?

június, Izrael – A Tel Aviv-i tengerparton dolgozott a zsebtolvaj. A napozó nő már percek óta mozdulatlanul feküdt. A tolvaj úgy sétált el mellette, hogy ne vessen rá árnyékot. Fölkapta a kis retikült, és csendesebb helyre osont vele. Tudta jól, hogy a nők gyakran magukkal hozzák az összes ékszerüket, sőt, a készpénzt sem hagyják a szállodában. Kinyitotta a retikült. Egy bánatos időzített bomba ketyegett benne.

június, Hollandia – Kivágtak a gimiből egy 17 éves srácot. A fickó szabályos üzletmenetet folytatott, diáklányokat közvetített férfipartnereknek. Bár ez még nem lett volna baj, a hibát ott követte el, hogy óra közben telefonon bonyolította az üzletet. A tanárok szerint akkor is kirúgták volna, ha óra alatt telefonon keresztül sárgarépát árul.

június, Japán – A tokiói állatkertben maga alá gyűrte szeretkezés közben a nőstény majom a hímet, és ezzel több évtizedes férfiuralom után nőként állhatott a 37 tagú majomcsapat élére. Emberek tömegei keresték fel az állatkertet, főként nők, hogy saját szemükkel lássák élő bizonyítékát annak, miért olyan puhányok a mai japán férfiak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top