+ Irodalom

A környezetvédők tanácsadója ritkaságszámba menő intézkedéscsomagot dolgozott ki

A csomag szerint súlyos pénzbírsággal sújtható a városban az, aki nyilvános helyen köpköd vagy szotyolázik, de az is nagyon megüti a bokáját, aki…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1996

október, Románia – A környezetvédő mozgalom tanácsadója ritkaságszámba menő intézkedéscsomagot dolgozott ki Brailában. A csomag szerint súlyos pénzbírsággal sújtható a városban az, aki nyilvános helyen köpköd vagy szotyolázik, de az is nagyon megüti a bokáját, aki képes arra, hogy nyilvánosan, más emberek szeme láttára kifújja az orrát.

október, Izrael – A kibuc tehenei értetlenül álltak a történtek előtt. Ez hogy lehet, kérdezgették egymást a szarvasmarhák. Hát, nem tudom, ennyire jók lettünk volna, csodálkozott az egyik. Ugyan, ne marháskodj, soha nem is voltunk rosszak, mondta egy harmadik. Na, mindegy, mondták a többiek, és nyalták tovább a fagylaltot, ami egy számukra ismeretlen fagylaltgyár feleslegéből került estére az istállóba.

október, USA – Ebben a dallasi McDonald’s-ban hónapok óta nem volt balhé. Ha erős fiúk jöttek falni, bármennyire is szokatlan, a rendbontás elmaradt. A hamburgereket Bach-zene mellett szervírozták.

november, Olaszország – A nápolyi repülőtér közelében lévő benzinkúton fizetéshez készülődött egy férfi, de pénz helyett a fegyverét rántotta elő, és 400 ezer lírát zsákmányolt. A benzinkutas büszke volt magára, mert sikerült megmentenie a napi bevétel nagyobb részét, és már hívta is a zsarukat. Alig, hogy letette a kagylót, négy, robogókkal érkező fiatal nyomta orra alá a pisztolycsövet, s már vitte is a megmaradt bevételt.

november, Belgium – A bíróság elé idéztek egy fiatalembert, akit több tucatszor tetten értek, amint nyilvános helyen kábítószert fogyasztott. A srác nem igazán értette, mi bajuk van ezzel a rendőröknek, és mi sem volt természetesebb, minthogy a rutinszerű motozásnál is találtak a zsebében anyagot.

november, Irán – Az azért mégsem járta, hogy az országba áruként bekerült Barbie babák fürdőruciban, estéji ruhában rontották a gyerekek ízlését. Az iráni babatervezők ellenBarbie-t dobtak piacra, és Sarának nevezték el. Sara sötét hajú volt, és csadort viselt, amit csak alváskor szereltek le arca elől a felhőtlenül játszadozó kislányok.

december, Anglia – Cambridge-be, az egyetemi városba vezető autópálya középső, füves sávjában időnként föltűnt egy meztelen férfi, aki nem volt mindig teljesen meztelen, néha kalapot viselt. Az arra járó autósok nem tudták eldönteni, hogy mitől félnek majd jobban, attól-e, hogy a látvány meghökkenti őket, vagy attól, hogy udvariasan viszonozni akarják a kalapemelést, és ezzel a mozdulattal félrerántják a kormányt.

december, USA – Texasban, Roby város út menti kávézója volt az egyetlen olyan út menti kávézó az országban, ahol nagy valószínűséggel egyszerre több milliomos is tartózkodott. Roby 610 lakójából 39 milliomos volt. A városon még nem látszott a gazdagság, csak a kávézó bonyolított hihetetlenül nagy forgalmat, ahol egymás után rendelte a sört és a whiskyt az a 39 farmer, akik megnyerték a lottóötös 46,6 millió dollárját.

december, Japán – Mikulássapkában és pucér testre öltött transzparensben vonult át a Ginzán, Tokió bevásárló központján egy jelszavakat kiabáló társaság. Azt követelték, hogy tiltsák be a szőrmekereskedelmet. A 900 tagot számláló antiszőrme alapítvány igyekezett értésére adni az embereknek, hogy a szőrme általában egy állatról származik, és nem csak az van, hogy az az állat fázik a szőrméje nélkül, hanem csak úgy tudták elvenni tőle, hogy megölték.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top