+ Színház

Már 600 ezren látták a magyar Brexit Balettet

Az előadás egyben magyar zenei korrajz, melyet napjaink politikai helyzete ihletett, és melyre már Anglia is felkapta a fejét.

Mit gondolnak az európaiak a Brexitről?  Felföldi József, magyar üzletember és film-, zenei producer zene és koreográfia fúziójával létrehozott egy különleges előadást, melynek címe „Brexit Balett”.

Az előadás egyben magyar zenei korrajz, melyet napjaink politikai helyzete ihletett, és melyre már Anglia is felkapta a fejét. A videó alig egy hónapja került fel a Youtube-ra, és ez idő alatt máris több mint 600 ezren tekintették meg. A statisztikák szerint a nézők több mint fele brit nyelvterületről való, de az Európai Unió más országaiban is hihetetlen gyorsasággal terjed a Brexit Balett. A videómegosztóra érkezett kommentek, és e-mailekben kapott visszajelzések alapján az európai embereket erősen foglalkoztatja a Brexit esetleges következményei, hatásai. A Budapest Zeitung két oldalt szentelt Felföldi József Brexit Balettjének, illetve publikálta a Budapest Business Journal és számos magyar hírportál is.

A dal szerzője Felföldi József, magyar üzletember egy olyan édességgyártó cég alapítója, mely egész Európán és a világon át exportál, az Egyesült Királyság pedig az egyik legerősebb partnere. 14 évesen egy baleset következtében elvesztette egyik szemét. Hamar túltette magát személyes, de nem tragédiaként megélt balesetén.  Ekkor kapta első gitárját a nővérétől. A zene, az irodalom, és a művészetek iránti fogékonysága és elkötelezettsége azóta elkíséri mindennapjait.

Felföldi úr szabadidejében mai napig is dalokat és költeményeket ír, tehetséggondozó alapítványt működtet és szociális érzékenysége végett folyamatos adományokkal támogatja a rászorulókat.

A dalt az angol ballada hagyománya ihlette, a dalszöveg az európaiak britekkel való társulásának témáit azonosítja: egy ködös sziget, egyszerre közeli és távoli; egy büszke tengerésznemzet nagy múltú történelemmel; egy összetett végzet, mely magával Európáéval fonódott össze. Felföldi József, maga énekli a szöveget angol nyelven.

A dalhoz forgatott klip koreográfiáját Laczó Zsuzsa rendezte, a forgatás a Debreceni Csokonai Színház előadótermében zajlott. A zene hangulatát kifejező táncot Gáll Kitti kivitelezte, aki Britanniát szimbolizálja a csupasz színpadon. Az elbeszélés a csodálat, szépség, megrázkódtatás és szomorúság kombinációját idézi.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top