+ Irodalom

Egy építkezés félkész fürdőszobájában ismerkedtek össze

Az építkezés a befejezés felé közeledett, az épülő háztömbbe már bejárhattak a leendő lakók, megnézhették a lakások tereit, a nyitott ajtókon ki-bejárhattak és mérlegelhettek, melyik lenne számukra a legjobb lakás.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1996

január, Japán – Egy reklámfilm készítői azt találták ki, hogy nagyon hatásos lenne a termék eladása szempontjából, hogy a jól ismert, kemény rockzenét játszó zenekar tagjai húsz méter magasságból ugranának a Szumida folyóba. A film elkészült, és vártnál is nagyobb bevételt hozott, mert a rockzenekar egyik tagja súlyosan megsérült ugrás közben, másik két tag pedig életét vesztette.

január, Dánia – Állatorvos igazolta, hogy Miss Greeny, a zöld macska szőrzetének zöld színe valódi, de hogy hogyan jött létre, sem szőr-, sem véranalízissel nem tudta megállapítani. A már kitömött Miss Greeny-t Aarhus városi múzeumában naponta kétezer látogató tekintette meg, és közülük sokan vásárolták a múzeumshop legkelendőbb pólóját, amelyen ez állt: Láttam a Zöld Macskát.

január, Ukrajna – A gyémántfeldolgozó üzemben dolgozó nő 15 ezer dollár értékű gyémántot próbált kicsempészni az üzem területéről. Néhány pohár víz segítségével 25 darab drágakövet nyelt le, de az egyik dolgozónak feltűnt, hogy túlságosan csillogó gyógyszereket vesz be, és mikor kiderült a hiány, rá terelődött a gyanú. Az általában székrekedéssel küzdő munkásnőt négy napon és négy éjszakán át tartották fogva, míg végre mind a 25 gyémánt átgördült a bélrendszerén.

február, Brazília – A sarkon föltűntek a buldózerek. A lányoknak csak annyi idejük maradt, hogy összekapkodják személyes holmijaikat, és kirohanjanak a házból. Négy óra múlva az épület romokban hevert. A felszálló porban föltűntek a lányok, könnyeikkel küszködve bámulták a Villa Mimózát. A kupleráj helyén távközlési központ épült.

február, Anglia – Bed Minsterben a helyi Asda szupermarket kizárólag az egyedül élő hölgyek és urak kedvéért nyílt meg, de nemcsak azért jártak oda szívesen a magányosak, mert mindenből egyszemélyes minicsomagokat vásárolhattak, hanem azért is, mert a fűszerekkel, tésztákkal, konzervekkel megrakott polcok között terített asztalok várták őket, ahol kávézni lehetett, pezsgőzni, gyertyafénynél vacsorázni, és hihetetlenül gyors tempóban ismerkedni.

február, Tajvan – Az építkezés a befejezés felé közeledett, az épülő háztömbbe már bejárhattak a leendő lakók, megnézhették a lakások tereit, a nyitott ajtókon ki-bejárhattak és mérlegelhettek, melyik lenne számukra a legjobb lakás. Történt, hogy az egyik lakás fürdőszobájába egy időben toppant be egy férfi és egy nő. Szétnéztek, elbeszélgettek, és aznap este együtt vacsoráztak. Nem sokkal később összeházasodtak, és hogy emlékezetessé tegyék az esküvőt, a közös lakás vécéjében tartották.

március, Oroszország – Hazaszeretetükről tettek tanúbizonyságot a moszkvai autótolvajok. Nem vakította el őket az országba érkező drága nyugati autók nagy tömege, ők megmaradtak saját hazájuk termékeinél, amelyek közül az ötajtós Szamarát, a Ladát és a Moszkvicsot részesítették előnyben.

március, Argentína – Beteg kislányát szállította kórházba egy 35 év körüli férfi. A kislány eszméletlenül feküdt a hátsó ülésen, a férfi szlalomozva előzött, és ahol csak tudott, padlógázzal haladt. A rendőrség többszöri figyelmeztetésére sem állt meg, mert másodperceken múlhatott a lány élete. A rendőrök nem tudták mire vélni a férfi viselkedését, egy viszonylag szabad terepen lelőtték, majd most már szabályosan, összhangban a közlekedési renddel, szirénázó rendőrautó vitte a lányt a kórházba, ahol megmentették az életét.

március, USA – Az asszony vinnyogva röhögött újsággal a kezében. Mit olvasol, kérdezte a férje. A gyászhíreket, mondta a nő. „Az apám nem volt kuporgató típus, pontosan 4 dollár 13 centet hagyott rám.” „Mindig imádni foglak, te nyavalyás lump!” „A mai napon, 38 esztendős koromban elhunytam. Iszonyú fiatalon, gondolom én. De remélem, egyetértenek velem.”

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top