+ Irodalom

Hullákat öntött bronzba egy johannesburgi szobrász

Kiváló ötlete támadt egy johannesburgi szobrásznak. Bronzba öntött hullákból készített életnagyságú szobrokat. Sok hulla megjárta a műtermet, de nem volt mind alkalmas a modellkedésre…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1995

október, Új-Zéland – Egy amerikai telefontársaság új-zélandi részlegének munkatársai kivívták a kutya-betegszabadságot a legújabb kollektív szerződésben. Ha az alkalmazott igazoltan nem tudta másra bízni beteg kutyáját, otthon maradhatott vele. Ezt azért néhányan akkor is kihasználták, amikor orvos nem látta őket, de kutyául érezték magukat.

október, Ukrajna – A körbetartozások miatt sok vállalat képtelen volt idejében kifizetni dolgozói bérét, ezért egyre gyakrabban fordult elő, hogy a munkavállalók természetben jutottak hozzá járandóságukhoz. Szeverszk kommunális kombinátjának alkalmazottai koporsóban kapták meg bérüket. Egy hónapra egy koporsó járt.

október, USA – A rendőrség letartóztatott egy férfit, akinél hatvanegy darab, hat különböző államban kiállított jogosítványt találtak. Amikor megkérdezték tőle, hogy ki ő valójában, nem tudott bizonyíthatóan kielégítő választ adni.

november, Ausztrália – Országszerte sok gondot okoztak az elszaporodott kenguruk. Tönkretették a termőföldet az ugrálásukkal, rengeteg autóbalesetet okoztak azzal, mikor váratlanul átugrottak egy álmodozó sofőr előtt. A hatóságok kipróbálták a fogamzásgátló tabletták alkalmazását is, de a tablettától egyik kenguru sem állt le, ugyanúgy ugrált tovább.

november, Ecuador – Szirénázva vonult ki a tűzoltókocsi egy tűzesethez. Szakszerűen lecsévélték a tömlőket, majd a fecskendő végét tartó tűzoltó intett, hogy jöhet a víz. A ház lakói körmüket lerágva bámulták a lángokat, vajon mi marad az épületből, a bútorokból, a ruhákból. De a víz csak nem jött. Mikor a lakók számára is világossá vált, hogy a tűzoltókocsi tartálya csontszáraz, megkergették a tűzoltókat, majd felgyújtották a tűzoltókocsit.

november, Dél-Afrika – Kiváló ötlete támadt egy johannesburgi szobrásznak. Bronzba öntött hullákból készített életnagyságú szobrokat. Sok hulla megjárta a műtermet, de nem volt mind alkalmas a modellkedésre. A mester kifejezetten nem szerette a balesetben elhunytakat, és azokat sem, amelyeknek hiányzott valamelyik végtagja.

december, Fülöp-szigetek – A szigeteken élő kínaiak nem szerették a szomorú gyászt. Hetente kivonultak szeretteik sírjához, de ott nem néma csöndben emlékezve, egy-egy könnycseppet elejtve idézték vissza a jobb napokat megélt rokont, ellenkezőleg, komoly pikniket csaptak a sírhant körül. A gazdagabb családok eleve úgy terveztették a kriptát, hogy legyen benne konyha, étkező és toalett.

december, Ukrajna – Leleplezett a rendőrség egy idős férfit a piacon, aki a zöldségek és gyümölcsök mellett kábítószert is árult. De hát ezzel mások életét teszi tönkre, tata, mondta a nyomozó a kereskedőnek. Ha nem árulom, mondta az öreg, akkor az enyém megy tönkre. Ez nem így van, kontrázott a nyomozó. Most, hogy elkaptam, a maga életét is tönkretette a kábítószer.

december, USA – Felhívták a szülők figyelmét a szakemberek, hogy nem kockázatmentes a gyereket beleültetni a bevásárlókocsiba. Évente, hogy számokkal is alátámasszák, 25 ezer kisebb-nagyobb baleset történik a bevásárlókocsiba ültetett gyerekek miatt. Egy okvetetlenkedő szülő azt állította, hogy ez így semmit nem jelent, mert ez olyan, mintha a légi szerencsétlenségben elhunytak számát nem hasonlítanák össze az ezer emberre jutó autóbalesetben elhunyt emberek számával. Ezért azt kérte, számolják ki azt is, mennyi balesetet szenvednek a bevásárlóközpontban a nem bevásárlókocsiba ültetett gyerekek, egységnyi, a bevásárlóközpontban megfordult gyerekre nézve.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top