+ Irodalom

Összeverekedett a levegőben két pilóta a sztyuárdesz kegyeiért

Kivált izgalmas repülőútja volt a Biman légitársaság gépén annak a harminc utasnak, akik élőben nézhették végig a pilóta és másodpilóta ökölpárbaját a légikisasszony kegyeiért.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1995

április, Fehéroroszország – Ellopták a kormányfő szolgálati gépkocsiját, egy golyóálló 320-as Mercedest. A sofőr hazaugrott egy rövid időre, és a ház előtt hagyta a kocsit. Mikor visszatért az utcára, nyitotta volna az ajtót, de nem találta. Ekkor jött rá, hogy nem áprilisi tréfa, ellopták a gépet, és azonnal riasztotta a rendőrséget. A rendőrök üldözőbe vették a tolvajt, elkeseredett csatát vívtak az autóért. Megpróbálták kilőni a volánnál ülő férfit, de nagy szerencsétlenségükre a páncélozott járművel sértetlenül nyert egérutat egy erdős területen.

április, Pakisztán – Nem bírták tovább idegekkel az árfolyamesést a karacsi brókerek, a tőzsdeépület parkolójában tíz kecskét áldoztak fel.

április, Ausztrália – Bolhafigyelő hetet hirdetett egy gyógyszerészeti mamutcég. Arra buzdította az ausztrálokat, hogy egy héten át folyamatosan fésüljék és figyeljék a kutyáikat, majd a fülön csípett bolhát postázzák el a megadott Sydney-i címre. Minden egyes vérszívó után egy ausztrál dollárt fizetett a cég az állatvédőknek. Bolha élete még soha nem volt ilyen drága.

május, Hollandia – Francia cég fejlesztésében készült el az a madármosógép, amit egy olajtársaság rendelt meg. Az első madarat egy holland elsősegély-állomáson mosták ki. A hét perc alatt, széttárt szárnyakkal patyolattisztára mosott madár megrészegülve szállt ki a nagy fordulatszámú ketrecből. Repülni csak akkor próbált meg, amikor azt is tisztázta magával, hogy ő nem futómadár.

május, Pakisztán – Kivált izgalmas repülőútja volt a Biman légitársaság gépén annak a harminc utasnak, akik élőben nézhették végig a pilóta és másodpilóta ökölpárbaját a légikisasszony kegyeiért. Egyes utasok terrorcselekménytől tartottak, de a mosolygó sztyuárdesz megnyugtatott mindenkit, hogy a párviadal nem a gép eltérítéséért, hanem érte folyik.

május, Finnország – A munkahelyi dohányzás betiltása után úgy döntött a finn posta vezetése, hogy vállalja 6.500 dohányos alkalmazottjának hipnózis útján való leszoktatását. A világtörténelem során soha, egyetlen országban sem hipnotizáltak meg ennyi postást és postai alkalmazottat.

június, Irán – Minden eddiginél nagyobb ütemben nőtt a császármetszések száma, a 3-4-szer drágább beavatkozás komoly bevételt jelentett a kórházaknak. A nők azért választották a császárt, mert az orvos-szakemberek bizonyítottnak tekintették, hogy a természetes úton történő szülésnek káros következményei lehetnek, míg a császármetszéssel születő gyermekek átlagosan sokkal okosabbak.

június, Albánia – Több évtizedes tilalom után divatbemutatót tartottak Tiranában. Az albán folklór és a modern irányzatok sajátos keverékét húsz női és hat férfi modell vitte színre a Nemzeti Színházban. A bemutatóért, amelynek főszponzora egy sörfőzde volt, száz dollárt kaptak. A rendezvény, hogy pótolják az évtizedes divatbemutató-hiányt, három napon át tartott.

június, Szingapúr – Tilos a városban a madáretetés, a köpködés, a cigarettázás, a rágógumizás, a szemetelés, a virágtépés és a felvonóba vizelés. Hogy mindezt a külföldiek értésére hozzák, a büntetési tételek felsorolásával együtt pólóra nyomtatták a tilalmakat, hogy ha máshonnan nem, legalább egymás hátát olvasgatva értesüljön róla az a sok idióta, köpködő és felvonóba vizelő turista.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top