+ Média

Ma este gyertyák mellett siratják el a Délmagyaroszág napilap függetlenségét

Szegeden a Klauzál térre, pontosabban a Kossuth szoborhoz várják ma este 8-ra azokat, akik gyertyát gyújtanak az egyik utolsó független napilap, a Délmagyarország emlékére.

Szegeden a Klauzál térre, pontosabban a Kossuth szoborhoz várják ma este 8-ra azokat, akik gyertyát gyújtanak az egyik utolsó független napilap, a Délmagyarország emlékére. A felhívást a Köz-Hasznáért Mozgalom tette Facebookon.

Július végén még lehetőségkén írt a lap felvásárlásáról az index.hu:

A kormánymédia gőzhengerszerű nyomulásának újabb állomása a Lapcom felvásárlása, amivel a második legnagyobb példányszámú országos napilap, a Bors, és két vidéki lap, a Délmagyarország és a Kisalföld kerülhet kormányközeli nagyvállalkozó kezébe. Meglepetésre a befutó nem Mészáros Lőrinc, hanem Andy Vajna lett.

Este tudósítást közlünk a gyertyagyújtásról.

3 hozzászólás

3 Comments

 1. Havrilla István szerint:

  Ahol vevő van, ott eladó is van. Ha annyira fontos volt a lap, a sajtószabadság, akkor mi a fenéért adták el? Hogy lehessen a sok hülyének sírni?

  Havrilla István

 2. göre gábor szerint:

  Testvír ójság!

  ÉSZAKMAGYARORSZÁG

  1. A Trianonban megcsonkított ország három maradék megyéjéből, és egy elsikkasztott kistájból (Gömör) összetákolt, politikai és környezeti kárral sújtott terület.
  2. Az igazságtól és az olvasótól független, a tulajdonostól és a régi gazdától függő ócskaság. Esemény után kullogó, az MTI-t, a Magyar Rádiót, az MTV-t követő (teg-) napilap.
  Szerkeszti az unalom és a szerkesztőbizottság. Jóváhagyja a tulajdonos által alkalmazott főszerkesztő. Engedélyezi a lélekben alkalmazott, az MSZMP kurzus alatt begyakorlott öncenzor. Finanszírozza a tulajdonos, a félrevezetett olvasó és a lapba kényszeríttet hirdető. A lap mindezek ellenére veszteséges valamennyim résztvevő számára. (kivéve talán a papírgyárat, a nyomdát, és az adót, bezsebelő államot)
  DE! Mintegy ötven ember megél belőle, azzal a hamis tudattal, hogy Ők újságot írnak, és tömegeket tájékoztatnak. Azokkal a hírekkel, amelyeket az előző napi Rádió TV már Legalább ötször elmondott, és Ők változatlanul, (betűhíven) újra leírnak! Az olvasó ezt már felmondásszerűen visszamondani képes, mint a visszatekert magnó.
  Az ilyen újság faluhelyen mégis nélkülözhetetlen, mert a Rádió híreivel nem lehet begyújtani, ablakot pucolni, sem segget törölni!

  1995 jan.

 3. Quintus szerint:

  Antall Józsefi szófordulattal élve: tetszettek volna úgy gazdálkodni a piac-gazdaság adta lehetőségekkel, hogy ne kelljen eladni ezt a lapot… 😀

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top