+ Irodalom

Azt hitte a lány, hogy a barátja fekszik a kollégiumi ágyban

Fáradtan tért haza az egyetemi kollégiumba a lány. A szobában nem kapcsolt villanyt, mert a barátja ott szundikált az ágyban. A lány levetkőzött, mellé bújt, és álomra hajtotta a fejét.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1994

január, Kanada – Tehetetlennek és elkeseredettnek érezte magát az a tizennégy éves kislány, akinek megerőszakolták és megverték a húgát. Végül igazságért a Parlamenthez fordult. Másfélmillió aláírást gyűjtött össze azért, hogy tiltsák be a televízióban az erőszakos jelenetek sugárzását. A Parlament elutasította a kislány kérelmét.

január, Japán – Idős házaspár éldegélt a nagyváros szélén. A gyerekek nem látogatták őket, a régi ismerősök elköltöztek. Egyszer aztán a férfi azt olvasta az újságban, hogy azok számára is létezik megoldás, akiktől a rohanó élet elszakította a családot. A házaspár egy hetet gondolkodott, végül a megadott telefonszámon új családot béreltek maguknak.

január, Románia – Targu Neamtban részegen ballagott hazafelé egy férfi. Így ment ez a hét majd’ minden napján. Unta az életet, az asszonyt, a munkáját, mindent. Ahogy így imbolygott a lámpafényben, egyszer csak három ufó bukkant elő a sötétségből. Az anyja mindenit, ez már valami, kiáltott a férfi, és még azt is röhögve mesélte másnap a kocsmában, hogy a három ufó kirabolta.

február, Uruguay – Colonia városának egyik hivatalnoka 75 ezer pesót nyert a helyi szerencsejátékon. Egy ismerőse megkérdezte tőle, hogy a bánatos manóba sikerült eltalálni a 46 számból pont azt a hatot, amit kihúztak. A férfi röviden válaszolt: 1 feleségem van, 3 gyerekem, akik 10, 12, 15 évesek, és legnagyobb szerencsémre volt 36 ezer pesó tartozásom.

február, Románia – A pincérnő jól megnézte magának az egyik vendéget, aztán a telefonhoz somfordált. Rendőrség? Kérem, jöjjenek azonnal Bákóba, az Orin bárba. Egy terrorista iszik nálunk, ott lóg az oldalán egy fegyver. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, ahol lecsaptak a terroristára. A férfi kormánypárti képviselő volt, szabályos fegyverviselési engedéllyel.

február, Németország – Már jó ideje azon töprengett az idős hölgy, hogyan tudná tartalmasabbá és teljesebbé tenni az életét egy olyan produkcióval, ami bekerülhetne a rekordok könyvébe. Elérkezettnek látta az időt, hogy bejelentést tegyen a sajtónak, hogy a Berlinből Marokkóba vezető, embert próbáló utat fűnyírógépen fogja megtenni.

március, Skócia – A skót transzvesztiták szövetsége üdvözölte a skót jegybank új szolgáltatását, amely szerint a transzvesztiták két bankkártyát, egy férfi- és egy női arcképeset igényelhetnek, melynek köszönhetően a női próbafülkében tett sikeres önvizslatás után nem lesz zavarban sem a transzvesztita, sem a pénztáros, aki immár a női fényképpel ellátott bankkártyát veheti át.

március, Franciaország – Fáradtan tért haza az egyetemi kollégiumba a lány. A szobában nem kapcsolt villanyt, mert a barátja ott szundikált az ágyban. A lány levetkőzött, mellé bújt, és álomra hajtotta a fejét. Egyszer csak arra ébredt, hogy a barátja bekanosodott az éj leple alatt, és egyértelműen simogatta a hasát. Neki sem volt ellenére, így hát szeretkezésbe fogtak. Az utcán elsuhanó autó lámpafény rövid időre megvilágította a szobát, s a lány egy szemvillanásra jól láthatta, az ölében ringatózó fiú nem a barátja.

március, Kanada – Falba fúrt lyukon át tolvajok hatoltak be az Anducci tésztabárba, majd magukkal vittek 500 adag lasagnét és canellonit, a pénzt érintetlenül hagyták. A vancuveri rendőrség forró nyomon indult el. Megállapították, hogy az elkövetők nem vegetáriánusok, mert a spenótos tésztát a hűtőben hagyták, csak a húsosakat vitték magukkal.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top