+ Zene

Ma 8 éve hagyott itt minket Cseh Tamás

cseh tamás

Filmvetítéssel és tábortűz melletti közös énekléssel tisztelegnek Cseh Tamás előtt az Énekmondók Emlékezete című rendezvényen szombaton Bakonybélben.

Filmvetítéssel és tábortűz melletti közös énekléssel tisztelegnek Cseh Tamás előtt az Énekmondók Emlékezete című rendezvényen szombaton Bakonybélben.

A harmadik alkalommal megtartott, Bakonybél önkormányzata és a Tinódi Pajzs Egyesület által rendezett emlékesten a Bakonybél környéki erdőkben megalapított bakonyi indiánjátékok kitalálója, a település díszpolgára, Cseh Tamás előtt tisztelegnek.

A programok 17 órakor kezdődnek a bakonybéli Szent-kút kápolnánál, mely Cseh Tamás kedvelt helye volt.

cseh tamás

Előbb Kátai Zoltán, Lantos Szabó István és Róka Szabolcs Tinódi-lant díjas előadóművészek adnak elő verseket, zsoltárokat és a 16-19. századból származó énekeket, majd Marticsekné Szentkereszty Judit, a Bakonybéli Népdalkör, Husi Gyula és Takács Krisztián előadásában betyárballadák és bakonyi népdalok hangzanak el.

Este nyolc órától a Cseh Tamás Archívum és a Mozgókép Alapítvány összeállításában, Hanák Gábor rendezésében az erre az alkalomra készült Keresztül-kasul a századokon című filmválogatást vetítik le. A film után Mülhauser Martina gitáros-énekes idézi fel Cseh Tamás dalait tábortűz mellett, majd közös énekléssel zárul az est.

A rendezvény kísérőprogramjaként ingyenesen látogatható a Bakonybéli Tájházban a bakonyi indiánjátékok történetéről szóló kiállítás. Eső esetén a programokat a helyi faluházban rendezik meg.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top