+ Irodalom

Megbukott a közlekedési miniszter a kreszvizsgán

Több százan panasszal éltek a közlekedési miniszternél, mert egyszerűen képtelenség volt helyesen kitölteni az autóvezetői vizsga tesztjét. Ez lehetetlen, állította a miniszter…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1993

április, India – Négy egyetemista elrabolt egy belföldi utasszállító repülőgépet és túszul ejtette a személyzetet és az utasokat. Azt követelték, hogy halasszák el a vizsgáikat, mert nem tudtak rendesen felkészülni. Néhány utas aztán túszejtésből is levizsgáztatta őket, majd néhány perc alatt ártalmatlanná tették a buta diákokat.

április, Ausztria – Hat éven át tartó kómából ébredt föl egy parasztember, aki azért esett kómába, mert leesett a silója tetejéről. Mikor fölébredt, nagyon megörült a feleségének és három gyerekének, megölelte, megcsókolta őket. Aztán megkérdezte az asszonyt, befejezték a silózást?

április, USA – A Washingtonban élő lengyel emigráns minden héten öt dollárral lottózott. Ezen a héten viszont szűkebbre kellett szorítani a gatyaszárat, és csak egy dollárral játszott. Nem is akart hinni a szemének, mikor kiderült, hogy megütötte a főnyereményt, ami azon a héten 5 millió dollár volt. A pénzt húsz év alatt folyósították neki. Az első összeg, amit kézhez vehetett, 180 ezer dollár volt. Szomorkodott is rendesen. Azt remélte, legalább egyszer az életben milliomosnak mondhatja magát.

május, USA – Nem tudott teherbe esni a férjétől egy nő, ezért végső elkeseredésében a spermabankhoz fordultak. A beültetés sikerrel járt, és a bébi gyarapodni kezdett az asszony pocakjában. Aztán ahogy kell, megszülte a kislányt. De amikor kiemelték belőle, és a hasára tették, majdnem sokkot kapott. A fehér nő spermadonorja egy sötét bőrű férfi volt.

május, Bulgária – Rövid idő alatt ez volt a 19. öngyilkosság, amit fanatikus vallási szektához tartozó férfi követett el. Az emberek elítélték őket, mert nem tartották helyénvalónak azt az állítást, amely szerint mindenki életében létezik olyan pont, amikor ez megtörténhet vele.

május, Oroszország – Az ország szétzüllött hadseregének tagjai mind azon igyekeztek, hogy megtalálják helyüket a Szovjetunió megszűnése után keletkezett új helyzetben. Katonatisztek ügyes kézzel távolították el a rakétákról az aranyból és platinából készült alkatrészeket. Egy katonai kikötőben elsüllyesztették a hajót, hogy könnyebben leszerelhessék róla a nemesfémekből készült alkatrészeket. Egy tábornok magánszemélyeknek adott bérbe néhány bombázót, hogy a jól jövedelmező üzletből Kínába utazhasson.

június, Belgium – Arra kötelezték a kis színtársulatokat is, hogy válasszanak igazgatót. Egy társulat Boriszt, a 8 éves kiherélt kutyát nevezete ki igazgatónak, mondván, a kutya felettébb alkalmas erre a feladatra. Egyenesen tud ülni, akár egy miniszter, és ugatni is tud a fegyelmezetlen alkalmazottakra.

június, Spanyolország – A barcelonai repülőtéren letartóztattak egy nőt, aki feltűnően nagy kutyát vezetett pórázon. A rendőröknek jó szimatja volt, az állatorvosok 1900 gramm, 11 kis zacskóban tárolt kokaint bányásztak ki a kutya gyomrából. A nő azt állította, hogy fogalma sincs, hogyan került a kutyába a kábítószer. Reggel ő csak egy kis maradék marhapörköltet adott neki.

június, Olaszország – Több százan panasszal éltek a közlekedési miniszternél, mert egyszerűen képtelenség volt helyesen kitölteni az autóvezetői vizsga tesztjét. Ez lehetetlen, állította a miniszter, és hogy példát mutasson teszttöltésből, nyilvánosan válaszolt harminc kérdésre. A miniszter nyolc válasza lett hibás a megengedett négy helyett, és megbukott a vizsgán. A sofőrje hosszú távú munkát remélt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top