+ Irodalom

Tudod, mi készült az NDK megszűnése után a fémpénzeiből?

Az NDK megszűnése után azon tanakodtak a német pénzügyi szakemberek, mit kezdjenek azzal a temérdek fémpénzzel, amit kivontak a forgalomból.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1993

január, Kanada – Bekopogott a pszichiáterhez egy beteg, és arról panaszkodott, hogy most már nem bírja tovább, kezdjenek valamit a kisebbségi komplexusával, mert megőrül tőle. A pszichiáter elgondolkodott, majd a gyógymódot fölírta egy papírra. Ha azt akarja, hogy garantáltan visszanyerje az önbizalmát, szálljon föl egy repülőgépre, és ugorjon ki ejtőernyővel.

január, Törökország – A nővérke odalépett a beteghez, lerázta a hőmérőt, és a férfi szájába dugta, aztán a másik betegágyhoz lépet. Amikor visszapillantott, azt látta, hogy nincs a beteg szájában a hőmérő. Hová tette a hőmérőt, kérdezte a nővér. Milyen hőmérőt, értetlenkedett a férfi. Hát, amit a szájába adtam. Miért, kérdezte a férfi, az nem gyógyszer volt?

január, Ausztrália – Sokáig gondolkodott a család, hogy kit indítsanak a versenyen, végül a kislányukra esett a választás. És az ártatlan arcú, nyolcéves csöppség meg is nyerte a versenyt Sydney-ben. Azt mondta, a szüleitől tanult mindent. Fél órán át káromkodott úgy, hogy egyszer sem ismételt.

február, Görögország – Az athéni postarablók fegyverrel tartották sakkban a hivatal személyzetét, miközben kifelé menekültek a zsákokban cipelt 130 millió drachmával. A nyugdíjasok, akik a nyugdíjukért álltak sorban, rájöttek, hogy itt nem lesz nyugdíj, ha ezek lelépnek a pénzzel. Ekkor mintegy ötven nyugdíjas testével torlaszolta el a kijáratot, és a pisztolyfenyegetés ellenére sem tágítottak. A rablók az utcai ablakon át próbáltak menekülni, de akkora zsákban vitték a pénzt, hogy beszorult a szűk ablaktáblák közé, és csak egy kisebb zsákkal, 17,5 millió drachmával tudtak lelécelni. A nyugdíjasok percekig pacsiztak a postán.

február, Svájc – Egy genfi patikus sehogyan sem tudta leszoktatni a macskáját arról, hogy a patika ablakába másszon, és ott álomra hajtsa a fejét. Mivel a járókelők folyton bámulták, nagyszerű ötlete támadt. Az alvó macska fölé kiakasztotta az egyik altató reklámját. Vitték a gyógyszert, mint a cukrot, bár több álmatlanságban szenvedőt meg kellett győznie arról, hogy a készítménynek nincs olyan mellékhatása, hogy a páciens az ablakban szenderül álomra.

február, Németország – Az NDK megszűnése után azon tanakodtak a német pénzügyi szakemberek, mit kezdjenek azzal a temérdek fémpénzzel, amit kivontak a forgalomból. Végül a 4 ezer tonna alumíniumból kilincseket gyártottak a Mercedesekre.

március, Dél-Afrika – Ledöntötte a Mabelingwe rezervátum kerítését, és a kutyáját sétáltató 50 éves nőre támadt egy víziló. Az asszony belehalt a víziló harapásaiba és rúgásaiba. A szakértők szerint a vízilovat a kutya ugatása ingerelte fel, de a nőnek nem maradt ideje elmagyarázni a vízilónak, hogy nem ő a kutya.

március, Marokkó – Egy magas rangú marokkói rendőrtiszt három év alatt 1600 nőt erőszakolt meg vagy zaklatott szexuálisan. Az ötgyermekes, nős családapa egy bérelt lakásban rendezte az orgiákat, ahol másik tíz rendőrtiszttársa is segédkezett az aktusok végrehajtásában. A casablankai bíróság úgy döntött, hogy az 54 éves férfinak, méltó büntetésképp, be kell fejeznie az életét.

március, Kína – Az állami kórház igazgatója utasította a főkönyvelőt, hogy a költségvetésből különítsen el egy bizonyos összeget, amelyből a vezetőséget, vagyis önmagát, a helyettesét és két munkatársát kívánja premizálni. Az igazgatót végül súlyos fegyelmiben részesítették, mert már korábban több alkalommal is fölhívta rá a Kínai Kommunista Párt vezetése, hogy a párt szellemével összeegyeztethetetlen, hogy prostituáltakra költse az állam pénzét.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. ancsapancsa szerint:

    …ez a kicseszés… azt hiszik, h. akkor előfizetünk a lapra… hát, nem erre nem futja…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top