+ Irodalom

Miért tartozik minden japán képviselő üléséhez egy üres fadoboz?

Turistákat engedtek be a japán alsóház üléstermébe, ahol az egyik vendég megkérdezte, mit jelentsen az, hogy minden ülőhelyhez tartozik egy fadoboz. Egyszerű a magyarázat, mondta az idegenvezető…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1992.

április, Olaszország – Az éj leple alatt betörtek egy római céghez, és kétezer dollárt vittek el a páncélszekrényből. A cég páncélszekrényeket és betörésbiztos ajtókat gyártott.

április, Kína – A két férfi kiment a temetőbe, ásót is vittek magukkal. Kihantolták az előre kiszemelt sírokat, és a megbeszélt helyen 1000 jüanért átadták a négy női tetemet a megrendelőknek. Aztán a megrendelők elindultak agglegényként elhalálozott ismerőseik temetkezési helyére, ahol sírjaikba hantolták a nőket, majd összeeskették a lelkeiket, hogy a túlvilágon példás családi életet élhessenek.

április, USA – Ejtőernyővel ugrott le a 110 emeletes Word Trade Center tetejéről egy fiatalember. Miután biztonságosan landolt a gyepen, villámgyorsan összecsomagolta ernyőjét, beugrott a rá várakozó autóba, és eltűnt az ámuló járókelők és a rendőrség szeme elől. Pedig hogy elnézték volna, ahogy törött végtagokkal az ernyőjébe gabalyodik.

május, USA – Első alkalommal akarta a férfi húszhónapos kisfiát a kocsiba ültetni, ezért nagyon körültekintő volt, minden egyes részletet aprólékosan átgondolt. A bébi egy kis ágyikóban feküdt. Mielőtt kinyitotta volna a kocsiajtót, az ágyat a kocsi tetejére helyezte. A férfi már nyolcvannal hajtott, mikor lassan derengeni kezdett, a gyereket a kocsi tetején hagyta.

május, India – Egy Bombay-i férfi az elmúlt 38 esztendő minden napján írt legalább egy levelet valamelyik szerkesztőségnek, ezekből rekord mennyiségű, pontosan 3700 darab meg is jelent. Az újságok levelező rovataiból országszerte olyannyira ismertté vált a férfi, hogy már mások is az ő nevében küldték be leveleiket.

május, Irak – Az egyik legjobb befektetés özvegyasszonyt feleségül venni. Aki özvegyasszonnyal házasodott össze, az hétezer dinár segélyt kapott, amiből már tévét vehetett magának, rádiót, mosógépet, bútort, merthogy a havi kereset 150-200 dinár körül mozgott. A törvénynek köszönhetően könnyedén cserélhettek férjet az okos asszonyok.

június, USA – Alaszka felett hétszáz méter magasan szállt a repülőgép, mikor belecsapódott egy közel ötven szárnyasból álló vadkacsarajba. Az egyik kacsa betörte a pilótafülke üvegét, és a segédpilóta ölébe zuhant. Az üvegszilánkok ugyan összevagdosták a pilóta arcát, de sikerült sértetlenül letenni a gépet. A kacsát kitömette, hogy élete végéig bizonyíthassa a történteket, ha átszabott ábrázatáról kérdezik.

június, Japán – Turistákat engedtek be a japán alsóház üléstermébe, ahol az egyik vendég megkérdezte, mit jelentsen az, hogy minden ülőhelyhez tartozik egy fadoboz. Egyszerű a magyarázat, mondta az idegenvezető. Az ülésterem kupolája üvegből készült, és ha a nem ritka földrengések idején szétrobban a kupola, nagyjából az egész alsóház arcberendezését megváltoztatja. Reng a föld? Egyszerűen a fejükre teszik a fadobozt, és várják a jószerencsét. A turista elnevette magát: most hülyének néz?

június, Olaszország – Tudod, barátom, azért én szeretnék egyszer a ranglétra tetejére jutni, és aktatologatóból kormánytisztviselő lenni. Ne elégedetlenkedj folyton, mondta a másik, miért nem tudsz kiegyezni a sorsoddal. Figyelj, azért nem mindegy! Nekünk legfeljebb csak 1,3 méter széles íróasztalunk lehet, a kormánytisztviselők íróasztala pedig elérheti az 1,8 méter szélességet is. Hát, mit mondjak, mondta a másik, meggyőztél!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top