+ Irodalom

Különös törvényeket hoztak a házastársi hűtlenségre Malájziában

A házastársi hűtlenséget gyakorlatias módon kezelték az ország törvényei az asszony félrelépése esetén. Az első megcsalásnál büntetlen maradt, ellenben a szeretetőt megbüntetették…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1990.

január, USA – Egy Steinway zongora ára 50 ezer dollár. Tizenkét munkás általában egy év alatt egy zongorát készít el. Ám erről fogalma sem volt a macskáknak. Elözönlötték a cég New York-i raktárát és rövid idő alatt több zongorát tettek tönkre, mint amennyit egy földrengés pusztított volna el, ha összedől a raktár. A macskákat szándékos rongálásért feljelentették.

január, Anglia – A golfjátékos meglengette az ütőjét, de mégsem ütötte el a labdát. Koncentrálnia kellett. Valami egészen különös érzés kerítette hatalmába. Nem volt benne biztos, de mintha égető fájdalom hasított volna a lábába. Soha nem járt még így, bár az orvosa többször figyelmeztette, ahogy öregszik, a test egyre különösebb dolgokat produkál. A játékos csupasz lábszárára pillantott, amelybe újra beleharapott a vadászgörény.

január, NSZK – Különös csillogású szemétkupacot pillantott meg faháza egyik sarkában egy esseni férfi. Még az is megfordult a fejében, hogy földönkívüli eredetű anyagra bukkant. Nem nyúlt hozzá. Szakértőket hívott, akik megállapították, hogy amit megtalált, a harmincéves háború idején elrejtett nagy rakás pénz.

február, Norvégia – Aleundban szerelmes lett a személyszállító komphajóba egy bálna. Már az iskolából is kivitték a gyerekek megfigyelni ezt az odaadó szerelmi játékot, ahogy gyengéden kerülgeti, lespricceli a fúvókájával, majd lágyan a hajótesthez simul, és keresi a nyílást, hogy beléhatoljon. A hajó kapitánya kifejezte abbéli reményét, hogy az aktust majdan nem a hajócsavar fogja megpecsételni.

február, Svédország – Levelet kapott a 10 esztendős Suzannea, amelyben arról értesítették, hogy a helyi szociáldemokrata szervezet fölvette tagjai közé. A meglepetés kettős volt. Egyrészt a házban élő felnőtteket a kommunista párt tagjai között jegyezték, másrészt Suzannea egy macska volt.

február, Spanyolország – Eredeti ötlettel állt elő egy barcelonai feltaláló. Véleménye szerint kétszáz méter magas tornyokat kell építeni a városban, és a magasból motoros légszivattyúval lehozott levegővel kell frissíteni az utcai levegőt. Az ötletre senki nem volt vevő, nem értették, miféle haszonnal járhat ez.

március, NSZK – Megpróbálta elbliccelni a számla kifizetését egy 32 esztendős ittas férfi a kocsmában. A kocsmáros fülön csípte, pucérra vetkőztette, elárverezte a ruháját, majd a pasast meztelenül kirakta a mínusz két fokos düsseldorfi utcára. Már majdnem megfagyott, mikor meglátta két rendőr, és felöltöztették. Otthon az asszony nem tudta, mit higgyen el a történtekből, de annyi szent, hogy a férje egy másik férfi ruhájában tért haza az éjjel.

március, Anglia – Vizsgálatot indított az alsóház, hogy kiderítse, hogyan kerülhetett a végzetes hiba a házat bemutató ismertető walesi változatába, amit a látogatók úgy elkapkodtak, mint a cukrot. Az egyik oldalon ezt olvashatták: Mielőtt belépsz az alsóházba, vedd le a nadrágodat!

március, Malájzia – A házastársi hűtlenséget gyakorlatias módon kezelték az ország törvényei az asszony félrelépése esetén. Az első megcsalásnál büntetlen maradt, ellenben a szeretetőt megbüntetették. A második tettenérés után a szerető maradt büntetlen, és kizárólag a feleséget büntették. A harmadik affér után a törvény a férjet vette elő, mondván, kizárólag ő lehet az oka, ha az asszony a szexet nem otthon keresi.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top