+ Irodalom

A modellek be akarták tiltani az akt kiállítást

Akt kiállítást rendeztek a Szépművészeti Akadémián. A kiállításon tanárok és diákok 135 festményét mutatták be. Az ország első akt kiállítása sokkolta az embereket.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1989.

január, Ausztrália – Adelaideben tombolával hirdette termékeit egy vállalkozó. Aki kivágta a kupont, beküldte és kisorsolták, ingyen megkapta a terméket. A vállalkozónak csupán egyetlen kikötése volt. A nyertesnek öt éven belül használatba kellett venni a nyereményét. A szerencsés nyertesek az ajándékot egy temetkezési vállalkozótól kapták.

január, Kína – Akt kiállítást rendeztek a Szépművészeti Akadémián. A kiállításon tanárok és diákok 135 festményét mutatták be. Az ország első akt kiállítása sokkolta az embereket. Főleg az egykori modellek akarták bezáratni a tárlatot, mert annak idején nem volt benne a szerződésükben, hogy nyilvánosan is mutogatni fogják pucér idomaikat.

január, Anglia – Ez idáig férfihangon tájékoztatta az utasokat a brit légiforgalmi társaság beszélő kompjútere. Ettől kezdve azonban veszély esetén női hang közli az utasokkal a rémisztő információkat, mert azt tapasztalták, hogy a férfiak gyorsabban reagálnak a női hangra a tudat alatti nemi vonzódás miatt.

február, Belgium – A brüsszeli adóhivatal szemfüles munkatársa megállt a déli pályaudvar vécéjének bejárata előtt, és fél órán át számolni kezdte a betérő vendégeket. Az eredményből kikalkulálta, hogy a vécének óránként körülbelül hetven vendége van, ami óránként hét frank bevételt jelentett. Ebből kiszámolta az éves bevételt, amely jóval az adómentes sáv fölé esett, és mihamar kiküldött egy csekket a vécés néninek 110 ezer belga frank adóhátralékról. A vécés néni majdnem szívbajt kapott, és miután életben maradt, sztrájkba lépett, mondván, itt az atyaisten sem fog pössenteni, amíg vissza nem vonják a csekket.

február, Skócia – Hóhiány miatt veszélybe került az idei kutyaszánverseny. Ráadásul az edzéseket sem tudták rendesen megtartani, a göröngyös földön kisebesedtek a kutyák lábai. Az ember se fut szívesen meztéláb az ilyen talajon, mondta az egyik férfi, majd háromszáz pár cipőt varratott a kutyáknak.

február, Zaire – Kinshassában beszélgetett az utcán két riksasofőr. Ez azért embertelen, hogy nekünk is le kell vizsgázni kreszből. Ez azért mégis csak egy bicikli, nem? De, pajti, bicikli, ahogy mondod. Teljesen értelmetlen a vizsga, mert aki nem jól közlekedik, azt előbb-utóbb úgyis elütik.

március, Szovjetunió – Erotikus műsorszámmal lépett fel egy művésznő Moszkvában. Csokival és tejszínhabbal bekent testét nyalogathatta a zártkörű előadás férfiközönsége. De nem csak nyalogatták, volt, aki a lábujjak között szorongatott marcipánfigurákra pályázott. A produkció után megkérdezte a sajtó munkatársa, milyen érzés volt, hogy egyszerre több tucat férfi nyalogatta. A művésznő remekül érezte magát, viszont a produkció utáni mosakodás olyan kínkeservesen ment, hogy meggondolja, színre viszi-e máskor a produkciót.

március, USA – A kerékpárosok csupán az egy százalékát tették ki a közlekedőknek, ám a halálos közúti balesetek áldozatainak tizedét adták a biciklisek ez idő tájt, ezért az amerikai orvosok csak szervdonoroknak becézték őket.

március, Jugoszlávia – Ötpercnyi nevetés negyven perces aktív pihenést pótol, állapították meg jugoszláv szakértők. Az egészséges nevetés összepréseli a rekeszizmot, tágítja a verőeret, az arcbőr számára pedig olyan hatással van, mint egy masszázskezelés, ezáltal csökkenti a ráncképződést. Pedig eddig sokan azt gondolták, hogy a ráncos arc annak köszönhető, hogy a sok nevetéstől kinyúlik az arcbőr.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top