+ Irodalom

Gömbvillámot látott egy éjszakai ügyeletes nővér

Groznij egyik kórházába ellátogatott a gömbvillám. Éjszaka volt, a betegek aludtak, csak az ügyeletes nővér nézte végig kerekre nyílt szemmel a gömbvillám útját.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1988.

október, Szovjetunió – Groznij egyik kórházába ellátogatott a gömbvillám. Éjszaka volt, a betegek aludtak, csak az ügyeletes nővér nézte végig kerekre nyílt szemmel a gömbvillám útját. A gömbvillám a lépcsőfeljáróban jelent meg, végigment a folyosón, begördült egy szobába, ahol a nyitott ablakon át rárepült egy fára, majd felrobbant. A nővér azóta is várja a következőt.

október, Anglia – Sortban kerékpározott egy százkilós postásnő, így hordta szét a leveleket. Vaskos bájait megvillantotta az őszi időben. Nem volt férfi, aki ne nézte volna végig hivatalos munkáját, ki ezért, ki azért. Tudta ezt jól a posta vezetője is. Az ő megítélése szerint az ilyen méretű formabontó bájak káros hatással vannak a posta tekintélyére, ezért azonnali hatállyal letiltotta róla a sortot.

október, Japán – Volt olyan éve az ANA légitársaságnak, amikor komoly baleseteket okozva, 77 madarat szippantottak be a repülőgépek hajtóművei. Válaszul a légitársaság madárijesztőt formázott a repülőgépből. A gép elejére két olyan hatalmas fekete szemet festettek, hogy még az elbambuló légiirányító is összecsinálta magát tőle.

november, Franciaország – Hatalmas, üvegből és alumíniumból készült buborékban szállhattak alá az érdeklődők Narbonne-nál, hogy közelebbről megcsodálhassák a tenger élővilágát. Az 50 fős befogadóképességű, 4 milliárd dolláros buborékot egy űrhajós avatta fel. A tenger alatti világot látva eszébe jutott, hogy odafönt hasonlóan lebegtek a súlytalanság állapotában, mint a vízben a halak.

november, USA – Kísérleti vizsgálatra különítettek el száz darab szamarat Kaliforniában. Azt vizsgálták, milyen időérzékkel rendelkeznek az állatok. A kísérlet jól sikerült, egyöntetűen megállapíthatták, hogy minden szamár, kiváló időérzékének köszönhetően, pontosan délben hagyta abba a munkát félórányi ebédszünetre.

november, Törökország – Ebben az országban uralkodott legnagyobb káosz a közutakon. Hogy elriasszák az ész nélkül hajtó török sofőröket, megnyitották az összetört kocsik múzeumát. A török múzeumlátogatók körében a totálkáros autók voltak a legkedveltebbek, ezekben vélték felfedezni saját gépkocsijuk karambol utáni formavilágát.

december, Norvégia – Hosszú évek óta hordta a leveleket a postáskisasszony egy nyugdíjas néninek, aki ezúttal ajándékot is adott a megbízható szolgáltatásért. Az ügetőre szóló tippszelvényt. Miután távozott a postáskisasszony, a következő sarkon megállt egy kukánál, és morfondírozott. Mi a fenét keresne a lovin egy ilyen vén szipirtyó? Biztos kamu az egész. Már majdnem kidobta, mikor úgy döntött, ennyire nem lehet rosszmájú. Kitekert az ügetőre, ahol 14.500 koronát nyert a papírral. És még mindig azt hitte, átverés.

december, Anglia – Kivált kedvelték a vendégek a kopasz pincéreket. Ebben az étteremben minden pincér kopasz volt. A hitelt érdemlő látványossággal nyomatékosították az étterem vendégcsalogató szlogenjét: Nálunk egyetlen hajszál sincs a levesben.

december, Kína – Különleges koktélra invitálták a vendégeket egy bárba. Miután megkóstolták, a bártender bemutatta az italt. Tisztelt hölgyeim és uraim, ez a koktél nemcsak finom, hanem tápláló is. Annyi fehérje van benne, mint a szójában, kalóriaértéke négyszerese a borjúhúsénak. És mégis, árulja már el, mondta az egyik vendég, pontosan miből készül. A bártender hatásszünetet tartott, és csak utána válaszolt. Porlasztott hangyából.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top