+ Irodalom

A világ fölmérése világhírű írója lesz jövőre a Könyvfesztivál díszvendége

A könyvírásban a folyamat sokkal fontosabb, mint maga a végtermék. Amikor elkészül, az ember alapvetően már nem akar vele annyit foglalkozni – nyilatkozta Kehlmann.

Daniel Kehlmann német író lesz a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége 2018. április 19. és 22. között – erősítette meg a hírt Szabó Eszter, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) fesztiváligazgatója.

A hírt a szerző magyar kiadója, a Magvető jelentette be a Facebookon. Mint írják, az olvasók Daniel Kehlmann ősszel megjelenő kisregényével és az Én és Kaminski című regényének új kiadásával hangolódhatnak az eseményre, a könyvfesztiválra pedig egy új Kehlmann-regény is megjelenik magyarul.

A kortárs német irodalom csodagyereke 1975-ben Münchenben született, jelenleg Bécsben és Berlinben él. Regényei és esszékötetei már huszonéves korában hatalmas kritikai és közönségsikert arattak Németországban, a világhírt pedig A világ fölmérése című regénye hozta meg számára: csak Németországban 2,3 millió példányt adtak el belőle és 46 nyelvre, köztük magyarra is lefordították. Kritikusai világszerte kifinomultságát, hatalmas tárgyi tudását, intelligenciáját és páratlan humorát dicsérik.

A könyvírásban a folyamat sokkal fontosabb, mint maga a végtermék. Amikor elkészül, az ember alapvetően már nem akar vele annyit foglalkozni. Persze beszélni kell a kész könyvről, de gondolatban már a következő munkán jár az eszem, amiről viszont nem beszélhetek. Ez ennek a munkának a paradoxonja

– fogalmazott a több irodalmi elismeréssel is kitüntetett szerző 2015-ben, a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, ahol az F című kötetét mutatta be a magyar közönségnek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top