+ Film

Itt az első fénymásolóval készült erotikus film. VIDEO

A 100 ezer forintból elkészített filmet az elmúlt egy évben közel 50 nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjába hívták meg.

Kőszegi Tamás erotikus kísérleti filmje, A Másoló (The Copyist) a világon egyedülálló módon egy fénymásolóval készült.

A rövidfilm a fénymásoló pásztázójának torzulásain keresztül mutatja be a női testet és a szeretkezés közben átélt érzelmeket.

Noha mindössze 8 perc hosszú, több mint 5 ezer fénymásolt oldalra és 3 évnyi munkára volt hozzá szükség.

A körülbelül 100 ezer forintból elkészített filmet az elmúlt egy évben közel 50 nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjába hívták meg, több díjat is begyűjtött. Legutóbb a MEDIAWAVE Fesztivál nemzetközi zsűrijétől nyerte el a Legjobb kísérleti filmnek járó díjat.

Az alapvető megközelítésünk az volt, hogy a fénymásolás folyamatából kiiktatjuk a papírt, mivel a film több ezer képkockáját kinyomtatni ökológiai katasztrófa lett volna. Éppen ezért hálózaton rácsatlakoztunk az eszközre, és lehívtuk a belső memóriájából a digitális adatokat.

Ami első perctől komoly vita tárgya volt, az a képfrissítés módszere. A klasszikus módszer az, hogy kvázi stop motion-ként egyik képet a másik után tesszük. Ha minden kép csak egy leheletnyit tér el egymástól, és ezeket gyorsan egymás után vetítjük, mondjuk másodpercenként 25-öt, nagyon szép folyamatos mozgást kaphatunk. Ez azonban lehetetlen volt, ugyanis egy dolgot egészen  biztosan nem lehetett megcsinálni fénymásolóval: két, egymástól csak egy kicsit eltérő képkockát.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top