+ Történelem

Enver Hodzsa unokája börtönbe megy

Ermal Hodzsa nagyapja, Enver Hodzsa 1944-től haláláig, 1985-ig volt Albánia kommunista diktátora. Rendszere még a keleti blokkon belül is különösen szigorú és elnyomó volt.

Kábítószer-csempészés miatt tíz év börtönre ítélték szerdán Tiranában Enver Hodzsa néhai albán kommunista diktátor unokáját.

A bíróság tájékoztatása szerint a 42 éves Ermal Hodzsa nyolc társával, köztük két kolumbiai állampolgárral Albánián keresztül Kubából csempészett kokaint Nyugat-Európába.

Ermal Hodzsát és bűntársait 2015 januárjában vették őrizetbe Xibrakában, 68 kilométerre Tiranától. Egyúttal egy droglabort is lefüleltek, és 120 kilogramm kokaint is lefoglaltak a hatóságok. A két kolumbiait ott érték tetten a rendőrök.

Albánia az amerikai külügyminisztérium szerint amellett, hogy az európai kannabisztermelés fellegvára, egyre jelentősebb szerepet játszik az Európába irányuló kokain- és heroincsempészetben is.

Ermal nagyapja, Enver Hodzsa 1944-től haláláig, 1985-ig volt Albánia kommunista diktátora. Rendszere még a keleti blokkon belül is különösen szigorú és elnyomó volt, és gyakorlatilag teljesen elszigetelte országát a világ többi részétől.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top