+ Irodalom

A leégett lottózó miatt nem tudta föladni a szelvényét

Délután indult útnak egy asszony Malevilleben, hogy föladja a lottószelvényét. Útközben arra lett figyelmes, hogy fekete füstgomolyag száll az égre. Milyen érdekes, gondolta, és az is eszébe jutott, ez talán valami különös jele annak, hogy emlékezzék erre a napra.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1987.

április, Portugália – Az Azori-szigeteknél, San Jorge közelében bálnatetembe akadt bele egy halászhajó propellere. A tengely eltörött, a kormánykerék kiszakadt a helyéből, amitől lék keletkezett a hajó farán. A víz beömlött a gépterembe, a hajó elsüllyedt. A legénységet kimentették. A bálna pedig egykedvűen lebegett tovább.

április, NDK – Freiberg egyik bányaüzemében hangulatos vendéglővé alakították át az üzemi étkezdét. A falon bányászlámpa-utánzatok világították meg a történelmi és geológiai térképek reprodukcióit, a bútorokat díszítő ritka kőzeteket. A bányászok, ha tehették, elkerülték ezt a helyet, sokkal szívesebben rúgtak be olyan környezetben, ami egyetlen pillanatra sem emlékeztette őket a munkájukra.

április, Bulgária – Különlegesen nagyra növő hagymafajtát honosítottak meg Ruséban. A hagymafejek minimális súlya 70 dekagramm. Az óriáshagymát főleg az üzemi konyhákban és a konzervgyárakban tették könnyebbé a pucolást és szeletelést. A forradalmi újításnak számító hagymával egy hagymapucoló asszony átlagosan 30 százalékkal kevesebbet sírdogált.

május, Szovjetunió – Azzal ünnepelte születésnapját egy 75 éves alpinistanő, hogy megmászta a 103 méter magas Szent Péter Pál erődítményt. Amikor a csúcsra ért, hatalmas taps fogadta, bár egyesek szerint sokkal nagyobb szám lett volna, ha a Szent Péter Pál erődítmény mássza meg a 75 éves alpinistanőt.

május, Anglia – 300 ezer dollárért árulták az észak-ír Armagh-ban a 207 éves börtönt. A potenciális befektetők azon törték a fejüket, vajon megfogják-e az Isten lábát, ha megvesznek egy börtönt, és nosztalgiabörtönt nyitnak benne, ahol az egykori rabok tölthetnek el egy-egy hosszú hétvégét hozzátartozóikkal, szaunázva, kiváló borok, sörök és ételek társaságában.

május, Franciaország – Délután indult útnak egy asszony Malevilleben, hogy föladja a lottószelvényét. Útközben arra lett figyelmes, hogy fekete füstgomolyag száll az égre. Milyen érdekes, gondolta, és az is eszébe jutott, ez talán valami különös jele annak, hogy emlékezzék erre a napra. Mikor a lottózóhoz ért, tűzoltók futkostak előtte, hogy eloltsák az épületet, de csak hosszú munka után tudták megfékezni a lángokat. És most mi lesz a szelvényemmel, kérdezte a nő. A legnagyobb gondja is kisebb legyen ennél, asszonyom, válaszolta egy tűzoltó, ezen a héten nem játszik. A nő hazaballagott. Amikor kihúzták a számokat, emlékeiben fölidézte az égre szálló füstcsíkot. Ha föladja a szelvényt, 830 ezer frankot nyert volna.

június, NSZK – Egyik legjobb szakemberétől volt kénytelen megválni ideiglenesen a kábítószer-ellenes csoport, mert az illető szülési szabadságra ment. A hároméves Luiza olyan képességgel rendelkezett, amellyel a legjobb kábítószer-kereső kutyákat is túlszárnyalta. A szülést egy állatorvos vezette le a hároméves Luizánál. Az anyadisznó közel egy tucat boldog kismalacnak adott életet. Az apa nevét nem hozták nyilvánosságra.

június, Szovjetunió – Remek szórakozást eszeltek ki maguknak Moszkvában a varjak. Méretes követ csippentettek föl a földről a csőrükkel, majd a magasba emelkedtek. Amikor a GUM áruház fölé értek, ledobták a követ, s mennyei izgalom töltötte el őket, hallván a beszakadó üvegtetők csörömpölését.

június, Nigéria – Hirtelen váratlansággal agresszív majmok támadták meg az embereket, földúlták a földeket, bántalmazták a háziállatokat, és ha tehették, megtámadták a gyanútlanul sétáló madarakat is. Valóságos háború vette kezdetét a majmok és az emberek között. A majmok agresszivitása oly mértéket öltött, hogy könnyedén fölül kerekedtek volna az embereken, ha tudták volna használni a puskákat.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Paprikás Túró szerint:

    Egy nő hogy lehet alpinista? Csak főpinista lehet…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top