+ Irodalom

Az AIDS-től való félelmében öngyilkos lett

Az AIDS-től való rettegésben önkezével vetett véget életének két milánói férfi, meg sem várva a laboreredményt. Hasonlóan járt el egy veronai férfi…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1987.

január, NSZK – Kipusztulás fenyegette a duisburgi állatkertben található pusztai sertés két egyedi példányát, mert a nőstény nem volt hajlandó felkínálni hátsó felét a kandisznónak. Az állatorvos sok ravaszság után szemelt rizlinggel próbálkozott. A Juliska névre hallgató nőstényt fél liter rizlinggel itatta le, mire az bódult állapotban végre feltüzelte magát. A hosszú ideje csalódott kandisznó meghágta ugyan a kocát, de már nem érezte azt a mindent elsöprő gyönyört, mint szerelmük hajnalán.

január, Ausztrália – Bíróság elé állítottak egy 45 éves ügyvédet Sydneyben, mert megverte a feleségét. A cérna akkor szakadt el az egyébként türelmes jogászként ismert férfinál, mikor vegetáriánus felesége egy reggel sárgarépaleveleket kínált föl neki reggelire. A férfit ideiglenesen szabadlábra helyezték azzal a feltétellel, hogy az elkövetkezendő egy évben nem verheti meg az asszonyt.

január, Olaszország – Cserbenhagyásos gázolást követett el egy autós Róma diplomatanegyedében. A rendőrség nagy erőkkel folytatta a nyomozást a gázoló után. Közben egy másik szálon is elindultak, hogy kiderítsék, hogyan kerülhetett oda az áldozat, egy szép méretes kenguru.

február, Japán – A 12 millió lakost számláló Tokióban évente 110 ezer darab gazdátlan kerékpárt gyűjtöttek be a hatóságok, azaz minden századik ember úgy hagyta el a kerékpárját, hogy utána nem találta meg. A hatóságok ahelyett, hogy bicikliboltot nyitottak volna az elhagyott kerékpárokból, elszállították ócskavasnak, mert úgy vélték, a lakosság rövid távú memóriájával ugyan baj lehet, de ha a hosszú távú memóriájuk jól működik, később komoly konfliktust okozhat, ha évek múltán a tulajdonos valaki más alatt pillantja meg a kerékpárját.

február, Olaszország – Az AIDS-től való rettegésben önkezével vetett véget életének két milánói férfi, meg sem várva a laboreredményt. Hasonlóan járt el egy veronai férfi, aki szintén fertőzöttnek vélte magát, de ő más logikát követve először a feleségével és kétéves kisfiával végzett, és csak ezt követően pusztította el magát, pedig amit AIDS-nek vélt, nem más volt, mint influenza.

február, Szingapúr – Nagyszabású kampányt indítottak a hatóságok a dohányzás ellen. A buszok oldalán hatalmas reklámok hirdették a füstmentes jövőt. „Útban a nemdohányzó nemzet felé!” „Itt az ideje, hogy megtisztítsuk a levegőt!” Hirdették a pöfékelve járó autóbuszok.

március, Banglades – Kövek potyogtak egy tizenkilenc éves lány bal szeméből. Az ocularis lithiasisnak nevezett kőbetegségben szenvedők közül ő volt a harmadik ismert eset. Naponta átlagosan 170 áttetsző, kerek, rizsnagyságú kövecske pergett le az arcán. Egyesek szerint túl sok Rolling Stonest hallgatott.

március, Csehszlovákia – Az állami bank előadójaként bankjegy-megsemmisítő munkakörben dolgozott a férfi. Hetente két alkalommal semmisített meg milliós értékű, elrongyolódott bankjegyeket. Eleinte sokszor fogta el a kísértés, ha csak egy kisebb táskával megszerezne a bakjegyekből, megváltozhatna az élete. Sokat álmodott a pénzzel, de végül belefásult. Már a fizetésének sem tudott örülni. Legszívesebben megsemmisítette volna.

március, USA – Fehér kabátban, önfeledten játszott egy kisfiú az alaszkai télben. Esteledett. A hóeltakarító-gép vezetője fáradt volt már az egész napos hóeltakarítástól, nem vette észre a fiút, és eltakarította. Vagyis az út szélére tolta egy nagy hókupac alá. A szülők kinéztek az ablakon, sehol nem látták a gyereket. Kiáltozták a nevét, de nem jött válasz. Végül egy rendőrkutya szimatolta ki a hó alatt gondolkodó kisfiút. Azon gondolkodott, mit is játszhatott, hogy ilyen helyzetbe került.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top