+ Irodalom

A férfivel az esküvőjén közölték, hogy halott

Házasodni akart egy 46 éves, a bajor Rosenheimben élő osztrák férfi, ám az anyakönyvezetői hivatalban közölték vele, hogy ez nem fog menni, mert halott. 13 éve Hannoverben hunyt el.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1986.

november, Szovjetunió – Kazahsztán déli hegyvidékein több kilométeren keresztül öttonnás teherautót üldözött egy sas. A menekülő sofőr megpróbálta lerázni, de a ragadozómadár végül lecsapott rá. Nem tudni, mire számított, milyen csemegét remélt a négy keréken futó fémkolosszusban. Vélhetően félreérthetett valamit, mert a vadászatot a betört szélvédő cserepei között végezte holtan.

november, NSZK – Hónapokig tartotta rettegésben az autósokat Wiesbadenben egy ámokfutó. Az éj leple alatt gépkocsikerekek tucatjai szúrta ki. A rendőrség tehetetlennek bizonyult, ezért sok helyen kamerákat szereltek föl a házak homlokzatára. Az egyik kamerának sikerült rögzíteni, amint az elvetemült férfi kéjes élvezettel szúrja bicskáját az autógumiba. A férfi hetvenhárom éves volt.

november, Spanyolország – Cadizban a temetésen föltűnt a gyászolók egyikének, hogy a sírásók milyen könnyedén, olykor légies mozdulatokkal viszik a koporsót. A gyásznép összesúgott, és megkérték a temetkezési vállalat dolgozóit, nyissák föl a koporsót. Volt is aztán magyarázkodás: ne haragudjanak, hibáztunk, a hullaházban felejtettük a halottat, de ha már ilyen szépen összejöttek és megsiratták, nem akartunk csalódást okozni.

december, India – Heteken át üldözte a nőket egy vadon élő majom Sonepadban. Ráugrott a nők száriára és beleharapott az arcukba. De vajon miért, kérdezték egymástól az emberek. Akik ismerték a hinduizmus újjászületési tanát, tudták a választ. A majom csalódott férfi reinkarnációja, és most így bosszulja meg a női hűtlenséget.

december, Bulgária – Egy szófiai újságíró megállított a szófiai utcán egy szófiai nőt, és megkérdezte tőle, hogy szerinte, milyen a modern nagymama. A következő választ kapta. A modern nagymamának három gyereke van, hat unokája, a lábán görkorcsolyát visel, a kezében betétkönyvet tart, a száján pedig örök lakat.

december, NSZK – Házasodni akart egy 46 éves, a bajor Rosenheimben élő osztrák férfi, ám az anyakönyvezetői hivatalban közölték vele, hogy ez nem fog menni, mert halott. 13 éve Hannoverben hunyt el. A meglepett férfi szülőfalujából, az ausztriai Andorfból meg is küldték a halotti bizonyítványt, majd hosszas utánajárás után sikerült bebizonyítania, hogy él. Az esküvőt sebtiben megtartották, nehogy közben megint holttá nyilvánítsák.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. egyember szerint:

    Mi történt volna, ha nem sikerül bizonyítani(a), hogy él?

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top