+ Irodalom

Két baseli lelkész föltalálta az álmatlanság ellenszerét

Két baseli lelkész sajátos módon akart segíteni az álmatlanságban szenvedőkön. Fölajánlották a még tíz órakor is ébren lévőknek, hogy lelkiekben is kimerítő istentiszteletet tartanak a számukra…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1986.

április, Mongólia – Ritka rekordot ünnepelt szülőfalujában egy 42 éves mongol geológus. A férfi az elmúlt két évtized alatt 800 vízlelőhelyet tárt fel. A tervek szerint nyugdíjba vonulásig még legalább 200 lelőhelyet szeretne feltárni segítőivel, a fúrómesterrel és a gépkocsivezetővel, akik még az ünnepség előtt azt tervezték, hogy egy nyolcszáz gyertyával ellátott tortával lepik meg a mestert. Végül letettek a tervről, mert úgy gondolták a vizet nem illik tűzzel ünnepelni.

április, NSZK – Egy felmérés szerint az ország lakosságának csupán egyharmada tudta, hogy mit jelent a szubvenció, vagyis az állami támogatás. Egyesek szerint a szubvenció nem más, mint a csúszópénz finomkodó megnevezése, mások szerint új cigarettamárka, megint mások pedig egy befutott angol popegyüttesre tippeltek.

április, Svájc – Két baseli lelkész sajátos módon akart segíteni az álmatlanságban szenvedőkön. Fölajánlották a még tíz órakor is ébren lévőknek, hogy lelkiekben is kimerítő istentiszteletet tartanak a számukra. Aki még ekkor sem álmosodott el, azokat csoportos biblia-értelmezésre és beszélgetésekre invitáltak, remélve, ezen azért a többség elalszik.

május, Finnország – Egy finn labdarúgócsapat játékosa kitett magáért ebben az idényben, öt öngólt rúgott. A csapattársak az idény végén színes bokrétával átkötött ajándékkal kedveskedtek neki. A férfi izgatottan bontogatta a csomagot, amelynek alján egy iránytűt talált.

május, Anglia – Nemrégiben eltávolítottak a haditengerészet soraiból egy kistestű, zöld színű papagájt. A madár hat esztendeje állt a haditengerészet szolgálatában, saját szolgálati száma volt és jó magaviseletéért éremmel tüntették ki. A fegyelmi eljárás indoklásában az szerepelt, hogy a madár tettleg bántalmazta a szőke hajú skót matrózokat.

május, USA – Gumiból készült, felfújható cipőt kínált 100 dollárért vásárlóinak egy New York-i áruház. A cipő 85 kilogrammnál könnyebb testtömegű viselőjének különleges élményben lehetett része: járhatott a vízen.

június, Franciaország – A kisvárosba vezető úton a következő feliratot olvashatták az autósok a városkapunál: Ha húsz kilométeres sebességgel halad át városunkon, minden szépségét élvezi. Ha 40 kilométerrel, már csak futópillantást vethet lányaink bájaira. 60 kilométer per óra esetén kénytelen megszakítani útját, hogy rendőreinknek gyorshajtásért fizessen. 80 kilométeres tempónál kórházunkkal ismerkedhet meg. 100 kilométeres sebesség esetén pedig állandó tartózkodást garantálunk szép fekvésű temetőnkben.

június, Kolumbia – A la virginiai szórakozóhelyen egy férfi odalépet az asztalhoz, és felkérte táncolni a házaspár hölgytagját. A tánc hevében a férfi megmarkolna az asszony fenekét, mire a férj pisztolyt rántott, és lepuffantotta fenékfogdosót. A lepuffantott férfi barátai sem voltak restek, lepuffantották a férjet. A terem elsötétült, csak a halottak és sebesültek fölött fényesen cikázó golyók világítottak.

június, Brazília – A Parában élő assurini indiánok több mint 15 éve elhatározták, hogy kihalásra ítélik törzsüket, mert tehetetlennek érezték magukat az őket körülvevő erőszakkal és pusztítással szemben. A nők rendszeresen megszakították terhességüket. Három évvel annak előtte azonban meggondolták magukat, és újra élet költözött a törzs tagjaiba. A három év alatt hat gyerek született, és ez idő tájt a törzs 57 tagot számlált.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top