+ Riport

Nem lehetett esernyőt bevinni a fesztiválra, pedig zuhogott

A környező hegyek, a jó levegő otthonos hangulatot teremtenek a fesztiválnak, ami egyébként nem grandiózus, nem lehet eltévedni, legalábbis így érezzük, amíg a Nap süt. Este már valamivel bonyolultabb a tájékozódás – Ünnep Nóra riportja a Voltról.

Beszámolónk a negyed évszázados VOLT Fesztiválról

A Budapesttől Sopronig közlekedő vonaton már kezdhet átszellemülni az ember. A Magyarország keleti és déli pontjaihoz tartó vonatokhoz képest feltűnő mértékben összkomfortosabb járművek mindenesetre nem állják útját, hogy tudatosuljon bennünk: nyugatra száguldunk fesztiválozni.

Az út zökkenőmentes, a tömeg viselhető, elkapott szavakból, megvillanó jegyekből tudni lehet, az utasok háromnegyede a VOLTra tart. Be is rakom a fülhallgatómat.

MTI Fotó: Nyikos Péter

A bejáratnál szokás szerint rengetegen vannak, áthaladni legalább fél óra.

Nem emlékeztem, hogy be lehet vinni magunkkal alkoholmentes folyadékot a fesztiválra, szóval az első programpontom az, hogy sorban állok a büfében. Well done. Az árak szerencsére viselhetőbbek, mint a Szigeten, de fejenként legalább három-négyezer forint költőpénzt valószínűleg jövőre is érdemes lesz magunkkal hozni.

A környező hegyek, a jó levegő otthonos hangulatot teremtenek a fesztiválnak, ami egyébként nem grandiózus, nem lehet eltévedni, legalábbis így érezzük, amíg a Nap süt. Este már valamivel bonyolultabb a tájékozódás, de térkép, feliratok és segítő szándékok garmadája is támogatja célba érésünket, ha hagyjuk.

A napi programok közül (június 28.) leginkább Ellie Goulding koncertjére voltam kíváncsi.
Elvileg kilenckor kezdődött a koncert, valójában egy korrekt, hét perces késéssel. Érkezése után, és még színpadra lépése előtt a brit énekesnő fotózkodott is néhány rajongójával.

Kedves, mosolygós, jó jel a jó kedve.

Ellie Goulding. MTI Fotó: Mohai Balázs

A koncerten a legtöbb slágere felcsendül, az egyik kedvencem, a Holding on for life is.
Ellie a közönséghez nem sokat beszél, inkább a zenéjén keresztül szólít meg minket, és ezt igen színvonalasan teszi. Átéléssel énekel, táncol, olykor gitárt is ragad.

A közönség az amerikai Linkin Park együttes koncertjén Sopronban. MTI Fotó: Mohai Balázs

Ellie Goulding koncertjét még megvárta, a Vad Fruttikét viszont elmosta az eső, ami úgy ömlött a fellegekből, mintha a Kovács Kati Add már, uram, az esőt! című dalában megfogalmazott könyörgés hallgattatott volna meg negyvenöt éves késéssel.

MTI Fotó: Mohai Balázs

A fesztiválra egyébként nem lehetett esernyőt bevinni, úgyhogy csak esőkabátok, illetve a limitált számú fedett helyek óvhatták a víztől a VOLT vendégeit.

Az első vonat hajnali három óra ötven perckor indult Sopronból, akinek nem volt szállása, más választása is csekély. Rengetegen voltak a pályaudvaron, néhányan padokon fekve várták a megváltó indulást.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Mindössze a tömeges vonatra várás és a vihar voltak a kritikus pontjai az egyébként nagyszerű estének. Szóval, jövőre is jövünk.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top