+ Irodalom

A nyelvész tanárnő a férjének küldött szerelmes levelek helyesírási hibái miatt vált el

Válópert kezdeményezett egy nyelvészettel foglalkozó tanárnő, mert a férje számos olyan levelet ragasztott ki a hálószobájuk falára, amelyeket régi szerelmeitől kapott…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1985.

július, Brazília – Az 1970-es évek óta élt Rio de Janeiroban egy hírhedt angol vonatrabló. A humánus brazil törvények értelmében nem adhatták ki más országnak, amíg gondoskodnia kellett most még csak 11 éves kisfiáról. A férfi baráti társaságban, pezsgős bulival ünnepelte meg húsz évvel ezelőtti ravasz szökését egy angol börtönből.

július, USA – Az alabamai Anistone Coca-cola palackozó üzemében dolgozott egy férfi, akinek minden nap a felesége vitte be az ebédet. Ezúttal zárva találta a kifőzdét, ahonnan az ételt hordta, ezért kénytelen volt egy közeli étteremben összerakni az ebédadagot. Ebben az étteremben viszont csak Pepsi Colát tartottak raktáron, így a férfi azt kapott az ebédhez. Meg néhány nap múlva egy fegyelmit, hogy elrettentsék mindazokat az árulókat, akik a Coca-gyárban Pepsit isznak.

július, Anglia – 52 évi szolgálat után 66 éves korában ment nyugdíjba a Kings Cross pályaudvar mozdonyvezetője, aki az utolsó éveiben a nyolcadik vágányról induló szerelvényt irányította. Mikor meghalt, felesége a férfi végakarata szerint járt el: hamvait, ünnepélyes keretek között, a nyolcadik vágányon szóratta szét.

augusztus, Chile – Santiago de Chile lakói hosszú perceken keresztül láthatták lebegni a főváros felett azt a fényes, ismeretlen eredetű tárgyat, amelyről mindenki azt állította, hogy ufó. A légierő és a repülőterek radarképernyői nem jelezték a tárgyat, ugyanakkor a légi irányítók is elismerték, hogy szabad szemmel látták lebegni a fényes tárgyat. Aki aznap halt meg, aznap született, aznap érte szerencse vagy káresemény, biztos volt benne, hogy összefüggésben állt az ufó megjelenésével.

augusztus, Kanada – Válópert kezdeményezett egy nyelvészettel foglalkozó tanárnő, mert a férje számos olyan levelet ragasztott ki a hálószobájuk falára, amelyeket régi szerelmeitől kapott. A levelekben ugyan jámbor, kedves hangvételű írások szerepeltek, de amit ennek ellenére sem bírtam elviselni, mondta a nő, az a borzalmas helyesírásuk.

augusztus, NSZK – Rövid időn belül kétszer házasodott össze egy fiatal jegyespár Bad Brückenauban. Az esketést végző férfi nem tudta kimondani a vőlegény nevét, majd a jegyzőkönyv aláírásakor hiába nyomták a kezébe a tollat, nem sikerült aláírnia az okmányt. A fiatal párban kétségek merültek fel az esküvő hitelességét illetően, ezért néhány óra múlva megismételték a szertartást, ezúttal egy józan anyakönyvvezető előtt.

szeptember, USA – New Yorkban kiszerelték a Szabadság szobor kezében tartott, rézből és sárga üvegből készült fáklyát, hogy országos turnéra indítsák. Vásárokon és lóversenyeken csodálhatta meg közelről a közönség, ahol saját szemükkel láthatták, milyen rossz állapotban van, így szerezve tanúbizonyságot arról, milyen égető szükség van a felújítást szolgáló adományokra.

szeptember, Írország – Egy dublini rablóbanda többhetes kitartó munkával alagutat fúrt egy folyó alatt, majd a folyó másik oldalán célba vették a bank páncéltermét. A banda egyik tagja sem rendelkezett alagútfúrási szakképzettséggel, így a bank épületét ugyan eltalálták, de ott nem a páncélteremben, hanem a női vécében értek célba.

szeptember, Jugoszlávia – Vakbélfájdalom miatt megoperáltak egy férfit. A műtét során nem a vakbél, hanem egy olló került elő a férfi belsejéből, amit az öt évvel korábbi műtét során felejtettek benne. Az esetet jegyzőkönyvbe vették, a megjegyzés rovatba pedig azt is följegyezték, hogy az olló időközben eltört.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top