+ Irodalom

Új kiadóval bővült a Líra csoport

A régi-új piaci szereplő integrálásával a cégcsoport kiadói márkáinak száma kilencre nőtt.

Új taggal bővült a Líra-csoport: július 1-jén megalakult a Partvonal Könyvkiadó Kft. A Partvonal önálló kiadói márkaként több mint egy évtizede ismert és elismert szereplője a magyar könyvpiacnak. Az új kiadót, a Partvonal könyveket korábban gondozó Melotrade Kft. és a Líra Könyv Zrt. hozta létre 50-50%-os tulajdonrésszel. A régi-új piaci szereplő integrálásával a cégcsoport kiadói márkáinak száma kilencre nőtt.

A Partvonal 2005-ben jött létre, fő profilja az igényes szórakoztató és ismeretterjesztő irodalom. Jelenleg 235 különböző kiadványa kapható kereskedelmi forgalomban. Gondozásában jelent meg többek közt A parfüm Patrick Süskindtől, Agatha Christie Életem című önéletrajza, az Aranykönyv-díjas Tolkien meséi, vagy Elizabeth Gilbert A lélek botanikája és Big Magic című műve. Népszerű tematikus sorozatai közé tartozik a gyermeknevelés témaköréből válogató Gombos Könyvek, a Roberto Saviano Gomorra című kötetét is bemutató Partvonal Dokumentum-krimi, vagy a testi és lelki egészség témájára egyaránt érzékeny Egészségünkre! sorozat.

A Partvonal Könyvkiadó – a cégcsoport többi kiadójához hasonlóan – a jövőben is szakmailag önállóan, de a Líra-csoport kínálta logisztikai, kereskedelmi és marketing lehetőségekre építve végzi munkáját. A kiadó által gondozott könyvek kizárólagos terjesztője a Líra Könyv Zrt. lesz. A július 1-jén létrejött új társaság ügyvezető igazgatója a korábbi tulajdonos és ügyvezető igazgató, Baranyi Vivien.

A Líra-csoport idén tavasszal 25, zömében egykori Alexandra-könyvesboltok helyén megnyitott üzlettel bővítette kereskedelmi hálózatát. Ezzel a cégcsoport – összesen 92 üzlettel – az ország legtöbb könyvesboltját üzemeltető hálózatát hozta létre. A növekedés most a kiadó tevékenység bővítésével folytatódik. A Partvonal integrálásával júliustól összesen kilenc kiadói márka tartozik a Líra-csoporthoz: Athenaeum, Corvina, General Press, Magvető, Manó Könyvek, Menő Könyvek, Rózsavölgyi és társa, Partvonal, Szépmíves Könyvek.

A Líra-csoport konszolidált árbevétele 2016-ban 6,6 milliárd forint volt, 2015-ben pedig 6,2 milliárd forintra tett szert. Az idei vállalatfelvásárlásoknak köszönhetően 2017-ben 10 milliárd forintot megközelítő árbevételt terveznek. A cégcsoport adózott eredménye tavaly 304 millió forintra csökkent az előző évi 366 millió forint után. A cégcsoport a múlt évben 347 embert alkalmazott, az azt megelőző évben pedig 330-at

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top