+ Design

Múzeumi tárgy lett a legendás Fiat 500

Az olasz autógyár történetének legsikeresebb autóját 1957-ben kezdték gyártani.

Múzeumi tárgy lesz a Fiat 500-as. Az idén 60. születésnapját ünneplő autó a New York-i Modern Művészeti Múzeumba, a MoMa-ba kerül – adja hírül az Euronews hírcsatorna.

A világ egyik legjelentősebb kortárs gyűjteménnyel rendelkező múzeumában a klasszikus 500 F modellt állítják ki, melyet 1965 és ’72 között gyártottak, és csaknem négymilliót adtak el belőle.

Az olasz autógyár történetének legsikeresebb autóját 1957-ben kezdték gyártani. A ’70-es évek közepétől a ’90-es évek elejéig nem jött ki új 500-as, a Fiat 1991 és ’98 között gyártotta a Cinquecentót, 2007 óta pedig töretlen sikerrel fut az új 500-as, melyből tíz év alatt több mint kétmilliót adtak el.

Szokatlanul kis méretei ellenére a Fiat 500 rendkívül praktikus járműnek bizonyult Európa-szerte. A hagyományos kétajtós karosszéria mellé megjelent egy háromajtós kombi variáns is, melyben a motort oldalra fordították, és a tengelytávot is megnövelték 10 cm-rel a hátsó utasok kényelme érdekében. Ehhez a változathoz hosszabb napfénytető, és a Fiat 600-ból átvett nagyobb fékek jártak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top