+ Irodalom

Hóekét ajándékozott a polgármester a téli esküvőre

Már előző este elkezdődött a havazás. Hatalmas pelyhekben esett. És ha reggelre betemet a hó, kérdezte telefonon a vőlegényt a menyasszony. Majd csak eláll, nyugtatta a férfi.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1985.

január, Olaszország – Már előző este elkezdődött a havazás. Hatalmas pelyhekben esett. És ha reggelre betemet a hó, kérdezte telefonon a vőlegényt a menyasszony. Majd csak eláll, nyugtatta a férfi. De még reggel is szakadt Fordellában. A férfi fölhívta a polgármestert, aki nászajándékként hóeke kíséretében szállította az ifjú párt a házasságkötő-terembe.

január, NSZK – A solingeni városatyák megvételre kínálták a 274 méter magas, egyedi építésű, rég nem használt víztornyot. Sokan elgondolkodtak rajta, hogy megvegyék, mert az ára egy márka volt. Csakhogy a vevőnek kötelezettséget kellett vállalnia arra, hogy fölújítja. Ha nem lesz jelentkező márciusig, szólt az ajánlat, lebontják az építményt. És a víztorony csak állt, várta sorsát, hogy téglapor vagy kilátó legyen.

január, Franciaország – A férfi Le Havre és Párizs között ingázott rendszeresen a vasúton. Az utazással sok ideje elment, de nem talált közelebb állást. Először olvasással ütötte el az időt, aztán amikor meghallotta, hogy ötös csoportokban nyelvet lehet tanulni az első osztályú fülkékben, jelentkezett rá. A 25 óra alatt megtanult spanyolul, aztán egy másik tanfolyamon olaszul és németül. Szeretett volna angolul is órákat venni, de addigra épp állást kapott Le Havre-ban, és nem kellett tovább ingáznia.

február, Kenya – Az országhoz tartozó Lamu-sziget kedvelt fürdőhelye volt a turistáknak, viszont nagy gondot okozott, hogy a szamarak összepiszkították ürülékükkel az utakat, és néha a strandok területét is. Összeültek a sziget vezetői, vajon mit tehetnének szamárszar ellen, mire az egyik férfi fölvetette, és a többiek jóvá is hagyták, hogy a szamarakat pelenkázni kell.

február, Olaszország – A hatóságok bezárattak Rómában két trasteverei éttermet, mert a frissen sült árában számolt fagyasztott húst és halat szolgáltak fel a vendégeknek. Legalább kedvezménnyel adnák, kiabált az egyik vendég, úgy már megettük volna.

február, Franciaország – Poitiers pályaudvarán toporzékolva rázta az öklét a távolodó vonat után egy mezítlábas, pizsamás, negyvenéves férfi. Azt álmodta a hálókocsiban, hogy a vonat nekirohant egy autónak, majd hallotta a kalauz felszólítását, melyben megkérte az utasokat, hagyják el a szerelvényt. Mikor a férfi álomittasan leszállt, a vonat elindult.

március, Csehszlovákia – Trebisov egyik éttermében divatba jött, hogy a vendégek nem csak ételt választhattak az étlapról, de azt is megszabhatták, hogy pontosan mikor kerüljön az asztalra. Késedelem esetén az étterem vállalta, hogy a vendégnek nem kell fizetni. Jöttek is a vendégek csőstül, hogy próbára tegyék a szakácsot. Sokan és sokat fizettek a produkcióért, mert az ingyen ebéd reménye vonzó volt, de vesztükre a szakácshoz atomórát lehetett állítani.

március, Hollandia – Egy antwerpeni étterem tulajdonosa riasztóberendezéseket szerelt föl az épületre, és kifüggesztett egy táblát is, amelyen ez állt: „Az elmúlt másfél évben már négyszer betörtek az étterembe, és minden értékeset elvittek, belátható tehát, hogy nem érdemes ötödször is betörni.” A tulaj aztán az egyik éjjel leizzadva ébredt. Lehet, hogy a tolvajok nem tudnak olvasni?

március, Spanyolország – Egy pedikűrözéssel foglalkozó férfi megalapította Madridban Az anyósok ellenségei nevű szövetséget, amelybe az első napokban több mint száz férfi kérte felvételét. A pedikűrös azt vallotta, hogy a boldogtalan házasságok kilencven százalékának az anyósok az okai. A maradék tíz százalékot egyéb okokra vezette vissza.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top