+ Film

84 évesen hunyt el a görbetükör-tartó

Pályafutása alatt számos nagyszerű rendezővel, köztük Federico Fellinivel dolgozott együtt.

Elhunyt 84 évesen Paolo Villaggio olasz színész, komikus, akit a közönség a Fantozzi-kultfilmekben szeretett meg, amelyek a háború utáni modern olasz társadalom bürokráciája elé tartottak görbe tükröt.

Az olaszok Mr. Beanjeként is emlegetett Villaggio az ANSA hírügynökség jelentése szerint hétfő hajnalban halt meg egy római magánklinikán. A színészt június eleje óta kezelték kórházban.

A hetvenes-nyolcvanas és kilencvenes években forgatott Fantozzi-filmekben Villaggio a csetlő-botló, frusztrált kisembert, Ugo Fantozzit alakította.

Pályafutása alatt számos nagyszerű rendezővel, köztük Federico Fellinivel dolgozott együtt. Ő játszotta a rendezőóriás utolsó játékfilmje, A hold hangjai egyik főszerepét. 1992-ben a Velencei Filmfesztiválon életműdíjjal tüntették ki. 2000-ben pedig színészi életművéért Locarnóban megkapta az Arany Leopárd-díjat.

Paolo Gentiloni olasz kormányfő Twitteren közzétett méltatásában „rendkívüli komikus tehetségnek” nevezte, aki olaszok nemzedékeit tanította meg ráébredni a hibáikra.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top