+ Színház

Alföldi Róbert sikerre vitte az amerikai popsztár operáját

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket Alföldi Róbert legújabb rendezése: zajos sikert aratott Rufus Wainwright amerikai popsztár Prima Donna című operájának magyarországi bemutatója június 28-án a Thália Színházban.

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket Alföldi Róbert legújabb rendezése: zajos sikert aratott Rufus Wainwright amerikai popsztár Prima Donna című operájának magyarországi bemutatója június 28-án a Thália Színházban. Az előadást, amely egyben a 10. Armel Opera Festival nyitó produkciója volt, a szerző is megtisztelte jelenlétével.

Alföldi Róbert, Eötvös Péter, Rufus Wainwright, Havas Ágnes, Vajda Gergely, fotó: Kállai-Tóth Anett

Rufus Wainwright a fesztivál megnyitóján örömmel beszélt az operához fűződő vonzalmáról, a komolyzene szeretetéről, valamint arról, hogy számára zeneszerzőként a legszebb és legizgalmasabb feladat az alkotás. Megtisztelőnek tartja, hogy 2008-ban írt első operáját – New York, London, Manchester és Toronto után – Budapesten az Armel Opera Festival keretében tűzték műsorra. Jó érzéssel tölti el, hogy a különböző rendezők újabb és újabb színt adnak a művéhez, izgalmas látnia a színpadi megvalósítást.

Alföldi rendezése, Farkasréti Mária, Je Ni Kim, Sólyom-Nagy Máté és Ódor Botond (interjúnk) szereplése, a Vajda Gergely vezette Pannon Filharmonikusok lenyűgözték, nagyon meghatónak találta a produkciót, boldogan csatlakozott a társulathoz, és élvezte a közönség visszajelzését, szeretetét (nyitóképünk).

Rufus Wainwright és Havas Ágnes, fotó: Kállai-Tóth Anett

A Prima Donna, csakúgy, mint a fesztivál többi előadása hat hónapon át megtekinthető az Arte TV csatornáján.

Rufus Wainwright a budapesti Operaház előtt (forrás: Rufus Wainwright Facebook-oldala)

Az Arte Televízió gyűjti a közönségszavazatokat, és közönségdíjjal ismeri el a nézőknek legjobban tetsző alkotást. 2017. július 3-án éjfélig lehet voksolni.

Az előadás:

Prima Donna, fotó: Kállai-Tóth Anett

Prima Donna, fotó: Kállai-Tóth Anett

Prima Donna, fotó: Kállai-Tóth Anett

Prima Donna, fotó: Kállai-Tóth Anett

Prima Donna, fotó: Kállai-Tóth Anett

Prima Donna, fotó: Kállai-Tóth Anett

További információk a fesztivál honlapján, illetve Facebook-oldalán.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top