+ Irodalom

A polgármester balesetveszélyesnek ítélte a nők nyári lenge öltözetét

A madridi polgármester hirdetőoszlopokon közzétett felhívásában arra a kérte a fővárosi nőket, hogy a forró nyári napok ellenére ne öltözzenek lengén…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1984.

július, India – A vadőrök március közepe óta üldözték, és most lepuffantották azt az emberevő leopárdot, amely ez idő alatt öt embert falt föl. A szakemberek szerint azért vetemedett az emberhúsra, mert szegény nagyon öreg volt, és a vadon élő állatokat már képtelen volt elkapni, viszont az ügyetlenül futkározó embert még így is könnyedén utolérte.

július, Szudán – Bírósághoz fordult egy férfi, mert néhány nappal előtte utcai verekedésben kiütötte egy-egy fogát két férfi. A bíróság pénzbírságot akart kiróni, de a férfi nem fogadta el. Azt mondta, csak akkor hajlandó megbocsátani, ha a két bűnös ugyanazt szenvedi el, mint ő. A bíróság a szemet szemért, fogat fogért elv alapján ítélkezett. Az ítéletet egy fogorvos hajtotta végre a két vádlotton.

július, Ausztria – Kinézte magának egy kasszafúró a wieterdorfi aranybánya páncélszekrényét. A kasszát ezúttal azonban nem megfúrta, hanem egy kis robbanószerkezettel nyitotta fel. A férfinak ideje sem volt meglepődni, mert a páncélszekrényben nem aranyat tartott a bányatársaság, hanem dinamitot.

augusztus, Spanyolország – A madridi polgármester hirdetőoszlopokon közzétett felhívásában arra a kérte a fővárosi nőket, hogy a forró nyári napok ellenére ne öltözzenek lengén, mert a felmérések szerint a legtöbb autóbalesetet az okozza, hogy a sofőrök nem a közlekedési szabályok betartásával foglalkoznak, hanem a járdaszélen billegő formás fenekekkel és a gondolatébresztően domborodó mellformákkal.

augusztus, Nepál – 36 tagú expedíciót indított útnak a nepáli rendőrség a Mount Everestre, hogy megtisztítsák az Istenek hegyét azoktól a hulladékoktól, amelyeket a Himalája megmászói hagytak maguk után az elmúlt évtizedek folyamán. Egy nepáli rendőrfelügyelő szavai szerint a Mount Everest 7985 m magas déli csúcsa, a 8848 méteres főcsúcs meghódítására indulók utolsó táborhelye a Föld legmagasabban levő szemétdombja.

augusztus, Franciaország – Krokodilra bukkantak a Szajna földalatti szennyvíz-csatornájában a párizsi csatornamunkások. A hüllő látszólag jól érezte magát a csatornában, a tűzoltók több órás küzdelem után tudták megkötözni, és az állatkertbe szállítani. A krokodil annyira megszokta a földalatti sötétséget, hogy az állatgondozók kénytelenek voltak napszemüveget adni rá.

szeptember, Svédország – A marstai óvodában föltűnt az egyik dadusnak, hogy egy négyéves kisfiú napok óta hiányzik. Fölhívta a lakást, a kisfiú vette föl a telefont. Köszönöm, jól vagyok, mondta. És anyut tudod adni, kérdezte az óvónő. Sajnos most nem, mert alszik, mondta, már napok óta alszik a karosszékben.

szeptember, Olaszország – Az olaszok fagylaltimádata főleg a gyümölcsfagylaltok nyalogatását jelentette. Évente 3 ezer milliárd lírát költöttek fagyira, fejenként tíz kilogrammot fogyasztottak a dermesztő édességből. Azt azonban nem mutatták ki statisztikák, hogy az olaszoknál a hűvös édesség nyalogatása egyúttal a nyalogatás szenvedélyét is jelenti-e.

szeptember, Szovjetunió – A Lett területen fekvő Jurmalan nevű kelet-tengeri fürdőhelyen szinte minden közlekedési eszközről eltűntek a potyautasok, és a köztisztasági hivatal is azt jelentette, hogy a szemétben elenyésző mennyiségű vonaljegyet talált. Az ötlet tehát bevált. A jegyek sorszámai alapján értékes készpénznyereményeket sorsoltak ki.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top