+ Irodalom

Trágyalével öntötte nyakon a legelőjén hancúrozó rendőrfőnököt

Jura kanton egyik gazdálkodója turistákat pillantott meg a legelőjén heverészni. Az anyátok istenit, majd adok én nektek, gondolta, és leöntötte őket trágyalével. Pechjére a leöntött hancúrozók egyike Locle város rendőrfőnöke volt…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1984.

április, Franciaország – Megszűnt Párizsban a csőposta, amely expressz gyorsasággal közvetítette a leveleket a földalatti csőhálózatban. A csőpostánál jóval gyorsabb telex és telefon vette át a helyét, bár azt a semmihez nem hasonlítható érzést nem tudta utánozni, amikor az ember elképzelte, hogy a saját kézírása suhan a város alatt.

április, Törökország – Az Isztambulban rendezett barátságos mérkőzésen Magyarország válogatottja 6:0 arányban győzött a török válogatott ellen. A mérkőzést közel 45 ezer ember látta, a többségük török volt. A mérkőzést a német Volker Roth vezette. A magyar csapatban is játszott egy Róth Antal nevű játékos, de a feltételezésekkel ellentétben semmilyen rokonságban nem állt a játékvezetővel.

április, Anglia – Faleh al-Rasidi, a 23 éves kuwaiti üzletember lord címet vásárolt a kelet-angliai Essex grófságban. A címért négyezer fontot fizetett. A férfi azt állítja, az üzlet már akkor is megérte, ha csak a csekkfüzetén, a hitelkártyáján és a névjegyén tünteti fel a címet. Az viszont sokat rontott az üzlet értékéből, hogy a sajtóban ország-világ előtt nyilvánvalóvá tette, hogy őlordsága nem lord, csak vásárolta a címet.

május, Törökország – Az idegenforgalmi miniszter úgy rendelkezett, hogy az ország strandjain a nők mostantól nem mutatkozhatnak monokiniben, felül semmi fürdőruhában. Az idegenforgalmi szakembereknek az volt a véleménye, hogy ez a török turizmus halálát fogja okozni, mert mi más vonzaná a török tengerpartokra a vendégeket, mint a török nők pompás, szabadon lengő mellei.

május, Franciaország – Perpignanban letartóztatott a rendőrség egy könyvelőt, aki rengeteg képeslapot kapott Bombayből. A rendőrség azt feltételezte, még ha szerelmes nő küldi is a képeslapokat, akkor sem írhat ennyit, főleg válasz nélkül. A képeslapok egyenként másfél gramm heroint tartalmaztak. A könyvelő szomorúan vonult börtönbe, hiányoztak neki a távoli üdvözletek.

május, Ausztrália – Úgy döntött az ország vezetése, hogy ettől kezdve az ünnepeken nem a God save the Qween!-t, Isten óvd meg a királynőt! című himnuszt játsszák, hanem az Advence Australia fair!, Haladj szép Ausztrália! című nemzeti dalt. Hogy aztán a királynőt ezután is megóvja-e az Isten, vagy a himnuszváltás romlásba viszi, nem lehetett előre tudni.

június, Svédország – Egyedülálló kísérletet végeztek egy stockholmi áruházban. A kihelyezett nagyméretű tükör fölé rejtett kamerát helyeztek, hogy megvizsgálják, miért és milyen megoszlásban használják a nők és a férfiak. Az eredmény meglepetést okozott, ugyanis egy nap alatt 412 nő nézett a tükörbe, hogy megigazítsa frizuráját, ezzel szemben 778 férfi vette igénybe a tükör által nyújtott optikai szolgáltatást pusztán azért, hogy saját látványában gyönyörködjön.

június, USA – Az elektromos készülékek szerelésében tapasztalattal nem rendelkező kisgyerekek az utóbbi időben rászoktak a gombelemek lenyelésére. Eddig műtéti úton kellett eltávolítani a kicsik hasából az elemet, de egy új találmány segítségével a nyelőcsőbe dugott, mágneses végű szondával hozták felszínre. Az eljárásnak köszönhetően ezentúl nem kellett felnőtt korban azzal a vallomással előállni a párkapcsolatok első meztelen összebújása után, hogy igen, tudom, hülye voltam, lenyeltem a gombelemet.

június, Svájc – Jura kanton egyik gazdálkodója turistákat pillantott meg a legelőjén heverészni. Az anyátok istenit, majd adok én nektek, gondolta, és leöntötte őket trágyalével. Pechjére a leöntött hancúrozók egyike Locle város rendőrfőnöke volt, így aztán nem is csodálkozott a tetemes pénzbírságon. A gazda ennek ellenére kijelentette, ha újra a birtokán hancúrozik a rendőrfőnök, akkor nem trágyalével fogja leönteni, hanem a beizgult tenyészbikáját engedi rá.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek