+ Irodalom

A féltékeny feleségen már az sem segít, ha nem csalják meg

Peruban megalakult az elnyomott férjek egységfrontja. A tagoknak az alapszabály értelmében harcolniuk kellett a feleségek önkényuralma és féltékenysége ellen.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1983.

július, USA – Sokat panaszkodtak Hardfordban a postások a harapós kutyákra. Azonban a posta egyik alkalmazottja megfigyelte, hogy esős időben, mikor esernyő van nála, a kutyák nem ugatják meg. Miután néhány postás kipróbálta az esernyőcselt, és azt állították, hogy működik, a hardfordi posta fölszerelte a kézbesítőket esernyővel, akik ezután tűző napon is esernyő alatt kézbesítették a levelet a kutyás házaknál.

július, Csehszlovákia – A záblatiei mezőgazdasági szakközépiskolában az alapítás óta eltelt 25 évben ötszáz juhtenyésztő szakembert képeztek, ezért az intézményt juhásziskola néven emlegették az emberek. Amiben semmi meglepő nincs, ha csak az nem, hogy a növénynemesítők is juhásziskolába jártak.

július, Svájc – A hőmérőhöz kapcsolt számítógép a testhőmérséklet mérésével képes volt intenzitás szerint megjelölni a nők termékeny napjait. Ha minden nap pontos adatokat tápláltak a számítógépbe, gyakorlatilag forradalmasította a fogamzásgátlást. A mérési módszer olyan univerzális volt, hogy ha férfi végezte a méréseket, neki is megadta, mely napokon legvalószínűbb a termékenysége.

augusztus, Nepál – Már nyár közepén 15 ország 56 expedíciója jelezte a nepáli idegenforgalmi minisztériumnak, hogy ősszel csúcstámadást kísérelnek meg a Himaláján. Csak Japánból 10 expedíció jelentkezett. Az idegenforgalmi minisztériumban fölmerült az ötlet, hogy ilyen csúcsforgalmi időszakban be kellene vezetni a jobbkézszabályt a Himaláján.

augusztus, Dél-Korea – Az ország lakossága elérte a 40 millió főt, amely az előrejelzések szerint évi 1,6 százalékkal növekedett. Az ország vezetői úgy gondolták, hogy ami sok, az sok, nem kell ennyi ember Dél-Koreába, ezért annak a családnak, amelyben három vagy annál több gyermek születik, csecsemőadót kell fizetnie.

augusztus, Szaúd-Arábia – A közlekedési minisztérium alapos megfontolás után engedélyezte, hogy a nők is vezethessenek autót. De csak akkor, ha nincsenek kisminkelve, és ruhaviseletük megfelel a legszigorúbb erkölcsi kívánalmaknak is. Ugyanakkor az arcukat csak olyan fátyol mögé rejthették, ami mögül még látták a forgalmat.

szeptember, Peru – Huan Ca Velicában megalakult az elnyomott férjek egységfrontja. A tagoknak az alapszabály értelmében harcolniuk kellett a feleségek önkényuralma és féltékenysége ellen. Hogy ezt miképpen valósítsák meg, arra tanácskozást hívtak össze, mert a vezetőség nem tudott rájönni, mit lehetne tenni a féltékeny feleséggel, ha már az sem segít, hogy nem csalják meg.

szeptember, USA – Két évvel ezelőtt autóbaleset áldozata lett egy 15 éves fiú Lindenben. A kőfaragó azóta dolgozott a síremléken, amit most tudtak felállítani. A síremlék egyetlen gránittömbből kifaragott 38 tonna súlyú, az eredetivel mindenben megegyező, azaz élethű, 1982-es 240 D típusú Mercedes volt, amelynek rendszámtábláján szerepelt az elhunyt neve.

szeptember, Japán – A Hokaido-szigeten fekvő Obihiro iparváros parkjában átadták rendeltetésének a világ legnagyobb, 400 méter hosszú padját, amelyre egyszerre 1287 személy telepedhetett le. A rekord hosszúságú padot háromheti munkával a város 779 polgára ácsolta össze. Viszont a pad csak akkor tudta befogadni az 1287 személyt, ha azok kizárólag kisfenekű japánok voltak, akiknek átlagos fenékmérete 31 centiméter volt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top