+ Színház

A Proton Színház visszautasítja Fekete Györgyék pénzét

A szabadságuk megőrzése mindennél fontosabb, ezért a POSZT-on kapott, 250.000 forintos MMA díjakat inkább olyan társadalmi rétegekkel foglalkozó alapítványoknak utalják át, amelyekkel a magyar kormány nem foglalkozik.

A Proton Síznház alkotói, Wéber Kata, Ágh Márton és Boronkay Soma úgy tartják, hogy független színházként számukra a legfontosabb érték a függetlenség. A szabadságuk megőrzése mindennél fontosabb, ezért a POSZT-on kapott, 250.000 forintos MMA díjakat inkább olyan társadalmi rétegekkel foglalkozó alapítványoknak utalják át, amelyekkel a magyar kormány nem foglalkozik.

A Proton Színház írója, dramaturgja és díszlettervezője az alábbi közleményt adta ki:

Mi, a Proton Színház Látszatélet című előadásának az 17. Pécsi Országos Színházi Találkozón díjazott alkotói a szakmai elismerés mellé a Magyar Művészeti Akadémia által felajánlott pénzösszeget nyertünk el.
A POSzT-on való részvételünkkel ki szerettük volna fejezni, hogy a művészet szabadságát továbbra sem tartjuk illúziónak. Független színházi alkotókként a szabadság jelenti számunkra a függetlenséget.
Ennek megtartása érdekében fontosnak érezzük, hogy az elnyert pénzösszeget olyan társadalmi rétegekkel foglalkozó alapítványoknak ajánljuk fel, melyekkel sajnálatos módon a magyar állam jelenleg a legkevésbé sem törődik. A  díjazott előadás különböző származású, a társadalom által kiszolgáltatott gyerekek és felnőttek sorsát mutatja be.
Ezért Wéber Kata és Ágh Márton az őket megillető összeget a Gyermekétkeztetési Alapítvány, míg Boronkay Soma a Szivárvány Misszió Alapítvány számára ajánlja fel.
Wéber Kata, Ágh Márton, Boronkay Soma
Budapest, 2017. június 24.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top