+ Színház

Apácák feljelentése után levették a műsorról a gigantikus giccsoperát

A producereket hatalmas veszteség fenyegeti, 38 akrobata, táncos, színész és énekes aggódik a munkájáért.

Nem játsszák többet a Nero császárról szóló rockoperát Rómában, a Palatinus-dombon felállított gigantikus színpadon – számolt be az önkormányzati döntésről a Corriere della Sera pénteki római kiadása.

A június 7. óta tartó előadásokat egy feljelentés miatt kellett abbahagyni, melyet a Palatinus egy kolostorának nővérei tettek. Azt írták, hogy a rockopera producerei nem kaptak engedélyt Róma városától arra, hogy eltérjenek a hangerőt szabályozó előírásoktól.

A biztonsági szabályokkal kapcsolatban is hiányosságokat állapítottak meg, ezért visszavonták a produkció engedélyét. A legenda szerint Rómát felgyújtó, gátlástalan uralkodóról szóló zenés előadás a kezdetektől fogva heves vitákat váltott ki.

Sokaknak nem tetszett többek között az, hogy a 14 méter magas, 36 méter széles ideiglenes színpadot a Palatinus-domb ásatási területét lefedve állítottak fel.

Már a június 7-ei premiert is kétórás késéssel kezdték, ami felháborította a hatalmas nézőtéren helyet foglaló 3000 embert.

A kritikusok leginkább giccsoperaként emlegetik, és a jegyeladásokkal sem dicsekedhet a produkció. Ellenzéki parlamenti képviselők vizsgálatot követelnek, mivel Lazio tartomány állítólag egymillió euróval támogatta a rockoperát.

Kérdéses még, hogy újrakezdődhetnek-e az előadások, amelyeknek turisták tömegeit kellett volna a nézőtérre csábítania. A producereket hatalmas veszteség fenyegeti, 38 akrobata, táncos, színész és énekes aggódik a munkájáért.

A darab Nero császár élete 14 évének legismertebb epizódjait beszéli el, az olasz musicalek világából ismert Gino Landi rendezte, zenéjét az Oscar-díjas Luis Bacalov szerezte, a szöveget a kétszeres Grammy-díjas Franco Migliacci írta.

A díszletek Dante Ferretti és Francesco Lo Schiavo háromszoros Oscar-díjas tervezőpáros munkái, a jelmezeket a szintén Oscar-díjas Gabriella Pescucci tervezte.

A darabot szeptember 10-ig – hétfő kivételével – minden este, keddtől vasárnapig angolul, szombaton olasz nyelven adták volna elő.

KORÁBBAN >

Nero, a császár. Rockopera a Forum Romanumon

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top