+ Film

Megdöbbentette Hollywoodot Daniel Day-Lewis bejelentése

A színész nem kíván magyarázatot fűzni privát döntéséhez.

Keresés a weben

Daniel Day-Lewis visszavonul a színészettől. A háromszoros Oscar-díjas művész szóvivője szűk szavú közleményben tudatta ezt a Variety magazinnal.

Daniel Day-Lewis “többé nem dolgozik színészként” – olvasható Leslee Dart közleményében, amely szerint a színész “rendkívül hálás” a kollégáknak és a nézőknek az elmúlt évekért. A sajtós annyit közölt még, hogy a színész nem kíván magyarázatot fűzni “privát döntéséhez”.

A bejelentés meglepte és megdöbbentette Hollywoodot. A 60 éves brit-ír színészt széles körben minden idők egyik legjobbjaként tartják számon. Az úgynevezett method acting mestere, aki mindig is igen válogatós volt a szerepajánlatokat tekintve.

Kevesebbet filmezett kollégáinál, feladataira készülve szinte a végsőkig hajtotta magát, játszott elnököt, bandavezért, gátlástalan üzletembert, meghurcolt polgárt.

Háromszor is megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat, ez rajta kívül senkinek sem sikerült. Először A bal lábam, majd a Vérző olaj, végül a Lincoln című film főszerepéért tüntette ki az amerikai filmakadémia. Egyik legemlékezetesebb alakítását az Apám nevében című drámában nyújtotta, a közönség egyik kedvence pedig Az utolsó mohikán című filmje volt.

Írországban, a nyilvánosságtól távol él, felesége 1996 óta Rebecca Miller, az amerikai drámaíró Arthur Miller lánya. Két fiuk született, de a színésznek Isabelle Adjani francia filmcsillagtól is van egy fia.

A rajongók még egyszer biztosan láthatják kedvencüket a vásznon: Paul Thomas Anderson decemberben debütáló Phantom Thread című filmjében egy 1950-es évekbeli divattervezőt alakít.

KORÁBBAN >

Visszatér az Oscar-díjas színész

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top