+ Irodalom

A részeg gyalogosok szondázását követelte egy képviselő

Törvényjavaslatát azzal indokolta, hogy a részeg gyalogosok gyakrabban okoztak balesetet, mint az autósok.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1982.

január, Anglia – Nyugdíjba küldték az angol gépjárműforgalmi engedélyeket kibocsátó hatósági számítógépet, amit sorozatos hibái miatt az ország legbutább komputerének neveztek el a londoni lapok. Megtörtént, hogy a gép parancsára fizetési meghagyást küldtek egy hatéves gyereknek, és forgalmi engedélyt postáztak egy Charlie nevű kutyának.

január, Pakisztán – Új büntetési formákat vezettek be Karachiban. Például, ha egy gépjárművezető megszegte az egyirányú közlekedés szabályait, akkor a kocsija tetejét kilyukasztották. A lyukasztáshoz szükséges célszerszámokat Angliából szerezték be.

január, Budapest – Úgynevezett önkiszolgáló rikkancsokat állítottak munkába Budapesten. A félautomata berendezés becsületkasszával működött. Akkor is kivehették belőle a lapot, ha nem dobtak be pénzt, de a magyar újságolvasó közönség jól tudta, ha nem dobja be az érmét, a lap hamarosan tönkre megy, és nem hogy ingyen, de pénzért sem fog újsághoz jutni.

február, Svédország – Az egyik svéd biztosító társaság engedélyt kért a kormánytól, hogy 15 százalékkal mérsékelhesse a nemdohányzók életbiztosítási díját. A kedvezményes biztosításhoz még másik négy feltétel legalább egyikét kellett teljesítenie a biztosítottnak: nem lehetett túlsúlyos, rendszeresen sportolt, mértékletes életformát folytatott vagy hívőnek kellett lennie.

február, Anglia – 14.300 fontot keresett egy angol földműves azon az ezüst kanálon, amit csűrjének ősrégi szalmafedelének bontásakor talált. A kanál 1380-ban készült, és mint ritka régiséget árverezték el egy műkincsaukción. A földműves fölbuzdulva ezen, a csűr ősrégi szalmáját is fölajánlotta árverésre.

február, Olaszország – Az egyik legismertebb és legkiválóbb római orvos borsos összegekért ágyakat adott ki gyógyíthatatlan, súlyos állapotban lévő betegeknek. Tettéért cserébe kilenc évre, egészséges állapotban, ingyen kapott ágyat az egyik börtönben.

március, Svájc – Önmelegítő konzerv gyártását kezdte meg egy svájci cég. A konzerv belső fala és áthatolhatatlanul szigetelt tartalma közé hőt fejlesztő vegyszert helyeztek, amely a dobozra szerelt nyelv meghúzásakor lépett működésbe. Katonai alkalmazását az esetben találták veszélyesnek, ha a fáradt katona összetévesztette a kézigránáttal.

március, Írország – A gyalogosok szondázását követelte egy parlamenti képviselő. Törvényjavaslatát azzal indokolta, hogy a részeg gyalogosok gyakrabban okoztak balesetet, mint az autósok. Egy másik képviselő erre megkérdezte. Mit gondol, kolléga, ha a részeg gyalogosokat is szondáztatjuk és büntetjük, akkor hogy fog este hazatántorogni a pubokból az a sok százezer jótét ír férfi?

március, Hollandia – Az elmúlt évben a nyilvános telefonfülkék nyolcvan százalékát rongálták meg Amszterdamban. 1600 darab mikrofont, hangszórómembránt, és telefonkagylót vittek magukkal vagy tettek használhatatlanná, olvasta az asszony az újságban. Még ennyi tudatlan embert, mondta a nő a férjének. Azt hiszik, hogy így kell telefonálni?

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top