+ Irodalom

Veszélyességi pótlékot kértek a tanárok az őket bántalmazó diákok miatt

Az utóbbi években egyre brutálisabbak a diákok, megtámadták és bántalmazták a tanárokat. A 122 ezer tagot számláló pedagógusok szakszervezete heti nyolc font veszélyességi pótlékot követelt a tanároknak.

Érdekes történetek a xx. századi sajtó alapján – 1980.

április, Anglia – Az utóbbi években egyre brutálisabbak a diákok, megtámadták és bántalmazták a tanárokat. A 122 ezer tagot számláló pedagógusok szakszervezete heti nyolc font veszélyességi pótlékot követelt a tanároknak. Ez igazán szép, kommentálta az egyik tanár a hírt, de ha ez így megy tovább, lassan több pénzt fogunk azzal keresni, hogy verhetnek minket a diákok.

április, USA – Új szolgáltatással nyert nagyobb piaci részesedést magának a Jeeves mosoda és tisztítóvállalat. Ha valaki vegytisztítást kért náluk, annak nem csak a ruháját tisztították ki, de ingyenesen kivasalták a zsebében lapuló gyűrött dollárokat is.

április, Ausztrália – Badhurst börtönének egyik fiatal foglya egynapos kimenőt kért és kapott; gazdag, befolyásos családból származó barátnője kezeskedett érte. Már esteledett és csak néhány perc volt hátra a visszaérkezésig, amikor a börtön hatalmas udvara fölött két ejtőernyős jelent meg. Az egyikkel a kimenős rab, a másikkal a barátnő ért földet.

május, Svédország – Ravasz útját választotta a whiskycsempészésnek egy göteborgi férfi. Nagy teljesítményű amerikai autójának abroncsaiból kiengedte a levegőt az NSZK-ban, majd olcsó whiskyvel töltötte fel, hogy busás haszonnal értékesítse odahaza. Már közel 800 liter whiskyt átcsempészet, mikor egy szép napon a malmöi kompról lefelé hajtva durrdefektet kapott.

május, Finnország – A dohányzás legalább 3 százalékkal való csökkentésére olyan rendeletet hoztak, amely szerint munkahelyeken csak akkor lehet dohányozni, ha senki nem ellenzi. Amikor a rendelet hatályba lépett, az első üzemben összehívták a dolgozókat szavazásra. Van-e valaki, aki ellenzi a dohányzást, kérdezte a szivarozó igazgató. Nagy csönd támadt. Aztán egy kéz lassan a magasba emelkedett. Jól van, leteheti, mondta az igazgató.

május, NDK – Készen állt az útra az a vöröskeresztes ajándékcsomag, amely 115 darab speciális vasekét tartalmazott. A címzett a mexikói Mazahua indiántörzs volt. Hogy áttérhettek a faekéről a modern földművelésre, a nép továbbélését remélték, ezért úgy várták a 115 ekét, mint a messiást.

június, Suriname – Az esti órákban egyre több embert haraptak meg a kutyák az ország Marovine nevű körzetében. A körzeti biztos jó ideje törte a fejét, hogyan vethetne véget a kutyák öncélú viselkedésének, mikor zseniális ötlete támadt. Este tíz órától reggel öt óráig kijárási tilalmat rendelt el a kutyáknak.

június, Ausztria-NSZK – Taxin érkezett egy 37 éves török férfi a Lindau-Rickenbach-i osztrák-német határátkelőhelyhez. A vámos átvizsgálta a csomagokat. Az egyik kenyeret túl nehéznek találta, ezért fölvágatta. A kenyérbe egy 7.65-ös pisztolyt sütöttek bele. Hát ez meg mi, vonta kérdőre a vámos. El akar hagyni a német feleségem, mondta kétségbeesve a férfi, meg akartam ölni. Ejnye már, vigasztalta a vámos, ha megöli, mit ér el vele? Tulajdonképpen akkor is elhagyja.

június, Szovjetunió – Ettől kezdve a távoli-keleti és szibériai területekre is sugároztak a Kola-félsziget rádióállomásai. A legfontosabb hírek és jelentések közé a részletes időjárás-jelentés tartozott, amely alapján az üzemi orvosok a betegek kezelésénél figyelembe vehették a légnyomás, a páratartalom, a szélerősség és szélirány változásainak a beteg szervezetére várható hatását.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top