Szabó Balázs életének legfontosabb kézfogása

szabó balázs

Szeretnék majd úgy visszaemlékezni ezekre az évekre és zenékre, hogy azt érzem, mindent megtettem azért, hogy egyedi történet szülessen a maga erényeivel és hibáival – mondja a Szabó Balázs Bandája frontembere a kultura.hu portálnak, ahol az Apám ablakából az ég című darabról, irodalomról kérdezik.

Az ember könnyen meg tud feledkezni az olvasásról, pedig a belső lényünket táplálja, amelyet semmi más nem tud. Az írott szóból elképzelni egy világot örök varázslat. Ezt nem tovább örökíteni, erre nem felhívni a figyelmet nagy hiba lenne. Az irodalom nekem nagyon fontos inspiráló erő a zenében és a szövegírásban is.

Jó, hogy a népzene folyamatosan alakul, hogy nem egy múzeumi ereklye, hanem élő, létező, formálódó dolog. Nem lehet tudni, miből lesz népdal, mit fognak majd így hívni. Szeretünk mindent felcímkézni, de a népzene pont olyasmi, amit nem igazán lehet, hiszen már régen is sok minden kötődött hozzá. Ma már nem azt a fajta kötött táncot kíséri, mint régebben, és nem is feltétlenül szükséges, hogy népzenének hívjuk, hiszen ez valahogy annak már egy következő élete – mondja Szabó Balázs.

SOKKAL KORÁBBAN >

Elképesztően látványos videót készített Szabó Balázs Bandája