+ Zene

Szabó Balázs életének legfontosabb kézfogása

Számomra minden hangszernek lelke van. Nevet ugyan nem adok nekik, de nagyon fontosak nekem. Kevés hangszert adtam el életem során, ennek pedig az az oka, hogy rendkívüli módon hozzám nőnek.

Szeretnék majd úgy visszaemlékezni ezekre az évekre és zenékre, hogy azt érzem, mindent megtettem azért, hogy egyedi történet szülessen a maga erényeivel és hibáival – mondja a Szabó Balázs Bandája frontembere a kultura.hu portálnak, ahol az Apám ablakából az ég című darabról, irodalomról kérdezik.

Az ember könnyen meg tud feledkezni az olvasásról, pedig a belső lényünket táplálja, amelyet semmi más nem tud. Az írott szóból elképzelni egy világot örök varázslat. Ezt nem tovább örökíteni, erre nem felhívni a figyelmet nagy hiba lenne. Az irodalom nekem nagyon fontos inspiráló erő a zenében és a szövegírásban is.

Jó, hogy a népzene folyamatosan alakul, hogy nem egy múzeumi ereklye, hanem élő, létező, formálódó dolog. Nem lehet tudni, miből lesz népdal, mit fognak majd így hívni. Szeretünk mindent felcímkézni, de a népzene pont olyasmi, amit nem igazán lehet, hiszen már régen is sok minden kötődött hozzá. Ma már nem azt a fajta kötött táncot kíséri, mint régebben, és nem is feltétlenül szükséges, hogy népzenének hívjuk, hiszen ez valahogy annak már egy következő élete – mondja Szabó Balázs.

SOKKAL KORÁBBAN >

Elképesztően látványos videót készített Szabó Balázs Bandája

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top