+ Képzőművészet

Nem tudni, miért nem nyit az Aba-Novák-kiállítás

A magam elhatározásából az eredeti megnyitó időpontjában ott leszek a helyszínen és saját magam számára megnyitom Nagyapám kiállítását!

Bizonytalan időre elhalasztották a Csók István Képtárban az Aba-Novák Vilmos kiállítást.

Az eredetileg tervezett június 16-i megnyitóra hetek óta folynak a nagyértékű, részben magángyűjteményekből származó alkotások egész sorát felvonultató Színek és színek megint kiállítás előkészületei.

A Szent István Király Múzeum igazgatója, Kulcsár Mihály arról tájékoztatott, hogy technikai okok miatt a tárlat megnyitására a tervezettnél később kerül sor.

Több országos jelentőségű nagy kiállítást szervez idén a Szent István Király Múzeum. Ezek egyike az az Aba-Novák Vilmos alkotásaiból rendezett tárlat, amely áttekintő válogatást ad a Székesfehérváron több nagyméretű seccójáról ismert festőművész pályájáról. A kiállításnak otthont adó Csók István Képtárban számos, közgyűjteményekből és magángyűjtőktől származó alkotást tárnak majd a látogatók elé, és természetesen a Magyar-francia történelmi kapcsolatok pannó adja mindennek a hátterét. A kiállítás hamarosan megvalósul, a pontos időpontról tájékoztatják majd a nyilvánosságot.

 

Kováts Kristóf, Aba-Novák unokája a következő nyilvános bejegyzéssel élt közösségi oldalán >

Kedves barátaim, ismerőseim és általam nem ismert, de a kiállítások világában jártas polgártársaim!

2017. 06. 16-án, 17:00-kor kiállítás nyílt volna Székesfehérváron, a Csók István Képtárban. Ezt a megnyitót azonban a múzeum igazgatója egy rapid intézkedésével törölték, és egy később megismerendő időpontra tolják majd el.

Az igazi okát nem tudom, ám sejtem. Amire hivatkoznak, az számomra gyenge kifogásnak tűnik és eddig még ennek igazáról senki nem tudott meggyőzni. Igaz, nem is nagyon akart.

A kiállítás, mint képzőművészeti esemény (amely egy megnyitóval indul) az előre eltervezett időpontban megtartható. Nem a művek, nem a rendezés, de még csak nem is a világítás, az információs kiegészítők és az egészet keretbe foglaló katalógus nem áll készen a megnyitóra.

Éppen ezért a magam elhatározásából az eredeti megnyitó időpontjában – 2017. 06. 16., 17:00 – ott leszek a helyszínen és saját magam számára megnyitom Nagyapám kiállítását!

Annak az alkotónak a kiállítását, aki életében is gyakran ütközött falakba, halála után pedig egészen méltatlan levakolásokat, eltüntetéseket és vádaskodásokat kellett elszenvednie. Kibírta. Kibírta a személye is, és kibírták a művei is. Nem lesz ez másképpen ezúttal sem.

Kérek mindenkit, aki már az eredeti dátumra tette szabaddá magát, vagy most értetlenül az érthetetlen lépés előtt tiszteljen meg engemés főleg Aba-Novák Vilmost, a barbár zsenit. Legyen velem ott Székesfehérváron, a Csók István képtárban, nézzük meg együtt, járjuk végig a kiállítást. Nyissuk meg polgári, civil és normális módon.

Csak remélni merem, hogy a Múzeumok Éjszakája keretében tervezett látogatásukat sem kell elvetni, az eredeti gazdag program szerint történik majd minden 2017. 06. 24-én. Én akkor is ott leszek!

Kováts Kristóf – egy nagyon mérges ám büszke unoka!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top