+ Irodalom

A kantonbíróság nem engedte bezáratni a zürichi szexlapboltot

Veszélybe került az egyetlen zürichi, pucér női- és férfitestek fotóit és lapjait árusító üzlet. A városi tanács egy 1894-es törvényre hivatkozva követelte, hogy a rendőrség zárassa be a népnyelven Stützlisexnek becézett boltot.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1980.

január, Svédország – Fura szokása támadt egy asszonynak. Már negyven is elmúlt, mikor valahányszor gyengéd érzelmekkel közeledett hozzá a férje, csak akkor bújt össze vele, ha az általa kifundált rejtvényt megfejtette. Az idő teltével a rejtvények nehézségi foka növekedett, mígnem elérte az a pontot, ahol győzedelmeskedett a férfi erekciója fölött, aki impotenciába hajló jövőjét latolgatva elvált.

január, Szovjetunió – A Moszkva környéki Kapolnyába hajtott kocsijával a férfi, mikor feltűnt előtte egy, az úttest jobb oldalán szabályosan közlekedő hatalmas jávorszarvas. A férfi kitette az indexet, majd előzésbe kezdett. A szarvas megijedt a mellette elhúzó kocsitól, és rémületében a közelében húzódó lápmezőre rohant, ahol néhány keserves mozdulat után lassú süllyedésbe kezdett. A férfi, látva a mozdulatlanságba dermedt, merülő szarvast, értesítette a tűzoltókat, akik kimentették az állatot. A szarvas kifújta magát, majd szabályosan folytatta útját a menetirány szerinti jobb oldalon.

január, Zaire – Sötétedés után elnéptelenedtek az utcák Kinshasszában. Aki mégis kimerészkedett, azt megfosztották vagyontárgyaitól, olykor az életétől is. A rendőrség és a katonaság egy éjjel lecsapott a bűnözőkre, akiket gyorsított eljárásban elítéltek a tévé és rádió nyilvánossága előtt, majd okulásul kivégezték őket.

február, USA – Lafayette-ben átszakította a kemping kerítését egy kocsi. Amikor a sofőrt kérdőre vonták, azzal védekezett, hogy elég rosszul vezet a kutyája. Pedig évek óta tanítom vezetni. Én fékezek vagy nyomom gázt, a nyolcéves spániel meg az ölemből kormányoz, de az istennek sem bírja kikerülni az álló tárgyakat. Még szerencse, mondta a férfi, most azért jobban figyelt, és nem az egész kerítést vitte el.

február, Dél-Afrika – Kirstenboschból indult útjára egy 16 fős társaság, hogy meghódítsanak egy kisebb csúcsot. A felénél különváltak, nyolcan erről, nyolcan amarról támadták a csúcsot. Néhány óra múlva újra találkoztak a kiindulópontnál, mind a két társaság iszonyú dühös volt. Megtámadtak a majmok, mondta az egyik társaság. Minket is, válaszolt a másik. És mindenünket megettek, megittak. Velünk is így történt. Hosszú csönd telepedett rájuk. Egyikük sem merte kimondani, amit gondolt.

február, Svédország – Stockholmban azzal múlatta az időt három tizenéves srác, hogy a legkisebbet bezárták a családi páncélszekrénybe. A szűk helyen hamar elfogyott a levegő. A két nagyokos kapkodva próbálta kiszabadítani bent rekedt társukat, csakhogy a kulcs beletört. Nagyi, nagyi, kiabáltak segítségért. Míg a tűzoltók megérkeztek, a furfangos nagyi a kulcslyukon porszívóval nyomta be az oxigént.

március, Atlanti-óceán – Világkörüli útján Dél-Amerikából Európába közlekedett a World Discovery nevű hajó. Az amerikai kontinensen Montevideoban volt az utolsó állomás, ahol a 193 utasból 192-en kiszálltak, egyedül egy nyugat-német férfi utazott tovább Hamburgba. A kéthetes úton rendelkezésére állt a 75 főnyi személyzet, két bár, éttermek, az úszómedence, a teljes fedélzet és a mozi.

március, Svájc – Veszélybe került az egyetlen zürichi, pucér női- és férfitestek fotóit és lapjait árusító üzlet. A városi tanács egy 1894-es törvényre hivatkozva követelte, hogy a rendőrség zárassa be a népnyelven Stützlisexnek becézett boltot. A kantonbíróság azonban nem záratta be, mondván, a televízióban és a moziban a bolt kínálatánál erkölcstelenebb képek jelennek meg.

március, India – Forró vita kerekedett az indiai lapokban a filmforgalmazók és a publicisták között arról, hogy a csók az indiai hagyományokhoz vagy a nyugat sok más káros hatásai közé tartozik-e. Egyesek azt hangoztatták, hogy a Káma Szutra valamelyest nagyobb múltra tekint vissza, mint a nyugati film káros hatásai.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top