+ Irodalom

Ezt tálalták Nagy Péter cárnak a győztes poltavai csata után

Cári ebédet fogyaszthattak az egyik legkedveltebb poltavai étterem vendégei. A fiatal szakács a helyi múzeum munkatársainak segítségével felkutatta, mit tálaltak Nagy Péternek a svédek ellen aratott győztes poltavai csata után.

Érekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1979.

október, Brazília – A nap sugaraival működő öngyújtó jelent meg a brazil piacon. Az öngyújtó nagyító lencséjének gyújtópontjába helyezett cigarettát néhány másodperc alatt felizzította. Az energiatakarékos öngyújtónak egyetlen hátránya volt csupán, hogy éjszaka, borult időben és napfénytől elzárt helyiségben csak úgy kerülhették el vele a nikotinéhség kialakulását, ha valakitől tüzet kértek.

október, Franciaország – Három felfegyverzett bandita rontott be egy luxusbútorokat árusító boltba. Az üzlet dolgozóit hasra kényszerítették, majd iszonyatos erőfeszítések közepette elrabolták egy luxusnappali komplett fölszerelését. A bútorüzlettel szemközti buszmegállóban három rendőr ácsorgott, éppen szolgálatba igyekeztek, de eszük ágában sem volt feltételezni, hogy bűnözők ilyen fáradságos úton jussanak hozzá a kényes ízléssel kiválasztott zsákmányhoz.

október, Anglia – Tizenöt perc késéssel indult a gyorsvonat Exeterből Londonba, mert a mozdony előtt, a síneken ülő férfit sehogyan sem tudták elmozdítani. A férfi azt kiabálta, hogy ez nem igazság, és nem megy sehova. Először pénzügyi vagy szerelmi problémára gyanakodtak, de kiderült, hogy a férfi azért makacsolta meg magát, mert nem talált egyetlen üres helyet sem az első osztályon.

november, Szovjetunió – Cári ebédet fogyaszthattak az egyik legkedveltebb poltavai étterem vendégei. A fiatal szakács a helyi múzeum munkatársainak segítségével felkutatta, mit tálaltak Nagy Péternek a svédek ellen aratott győztes poltavai csata után. Hosszas kutatómunkával kiderítették, hogy az orosz halleveshez halas pirog járt, ezt besamel mártással leöntött csirke követte, majd palacsinta és gyümölcs zárta a sort. Hogy a falatok jobban csússzanak, kvasszal öblítette torkát a cár.

november, Jugoszlávia – Vadászok pihentek a tűznél egy erdei tisztáson, ettek, ittak, dohányoztak, és izgalmasabbnál izgalmasabb vadásztörténeteket meséltek egymásnak. A fegyvereiket egy fa köré támasztva hagyták maguk mögött. Egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy a kutyák egymásnak ugranak, s a hirtelen támadt lövöldözésben a kutyák sütötték el a fölborult puskákat. Egy vadász megsebesült, egy kutya meghalt, és eggyel szaporodott a vadásztörténetek száma.

november, Olaszország – Pármában gázszivárgás miatt felrobbant a városi kórház egyik szárnya. A sérülteket nem kellett túlságosan messzire vinni, csak a halottakat.

december, Franciaország – A francia rendőrség előállított egy 53 éves férfit Arrasban, mert részegen a járdára hajtott háromkerekű motoros kerékpárjával. A szabálytalanságot elkövető férfi, akit egyhónapi börtönbüntetésre ítéltek, a nyugat-franciaországi alkoholellenes liga elnöke volt. Állítólag emlékeztetőül ivott pár kortyot, hogy mélységében élje át újra, mi ellen küzd.

december, USA – Baltimori leszállásra kényszerítette az Eastern Aerlines Légitársaság, Washingtonból New Yorkba tartó járatának pilótáját egy aktívan nem dohányzó férfi, aki a dohányosoknak fenntartott helyek egyikén kapott helyet. Felszállás után követelte, hogy a stewardess tiltsa meg a dohányzást. Óhaját nem teljesítette, ezért a férfi stratégiát váltott, és mocskos szavakkal szidalmazni kezdte dohányos útitársait, akik nem hagyták magukat, jól összeverekedtek. A pilóta közölte, ha nem hagyják abba, leszáll a legközelebbi repülőtéren. Az aktívan nem dohányzó férfinak eszébe jutott, hogy ebben a városban is lenne némi dolga, így különösebben nem zavarta a programváltozás és bőszen verekedett tovább.

december, Brazília – Rio de Janeiro külvárosában megtámadtak a méhek egy méhészt és öt munkatársát. A méhész hiába alkalmazta a legfondorlatosabb méhésztrükköket, a méhek nem hagyták békén. Végül kihívták a tűzoltókat, és vízágyúval kergették szét a méhek lázadását.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top