+ Irodalom

Hogyan került a meztelen férfi a római rendőrségre?

Rómában egy este tetőtől talpig meztelen férfi sétált be az egyik kerületi rendőrkapitányság épületébe, és azt mondta, hogy fiatalok támadtak rá és elvették a pénztárcáját. És, kérdezte a rendőr, meztelenül indult ruhát vásárolni?

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1979.

július, Bulgária – Szilisztrában egy autószerelő úgy alakította át a kocsiját, hogy négyféle üzemanyaggal is működött: benzinnel, propánbutángázzal, benzin és vízkeverékkel, valamint propánbutángáz és víz keverékével. A leleményes ember két éve furikázott a négyüzemanyagú Moszkvics 412-vel, a műszerfalon 4 gomb biztosította az üzemanyagváltást, egy apróságot azonban nem sikerült kiküszöbölnie. Mielőtt átállt egyik üzemanyagról a másikra, le kellett állítania a motort.

július, Olaszország – Rómában egy este tetőtől talpig meztelen férfi sétált be az egyik kerületi rendőrkapitányság épületébe, és azt mondta, hogy fiatalok támadtak rá és elvették a pénztárcáját. És, kérdezte a rendőr, meztelenül indult ruhát vásárolni? Dehogy, válaszolt a pokróccal betakart férfi, a pénztárcában csak néhány lírát találtak, és mert ilyen hanyag vagyok, hogy nem hordok magamnál pénzt, büntetésből levetkőztettek.

július, Anglia – Harminckét Rolls-Royce-on akart átugrani a London melletti Elstree-ben egy 29 éves akrobata. A rámpáról 130 km-es sebességgel emelkedett a hatvannégy méter hosszú kocsisor fölé. Úgy tűnt, elég magasan száll ahhoz, hogy biztonsággal letegye a motort, de az utolsó autó előtt lezuhant, és életét vesztette. Pedig a barátnője, a barátai és az anyukája is nagyon szurkolt neki.

augusztus, Pakisztán – Islamabadban egy húszfős házbontó brigádot kétszáz fős fegyveres támadott meg, ezzel akarták elérni, hogy ne bontsák le a házaikat. Az összecsapásban tizenhatan megsérültek. Az ellátásuk kisebb nehézségekbe ütközött, így a saját bőrükön tapasztalták, milyen égető szükség lenne arra az ötszáz ágyas kórházra, amit a házaik helyén akartak építeni.

augusztus, USA – Három cowboy lépett be Lewinstone egyik bárjába. Italt kértek, mikor meglátták a táblát, amely szerint farmert viselő vendéget itt nem szolgálnak ki. A cowboyoknak olyan száraz volt a torka, mintha fűrészporral öblögettek volna, ezért gondoltak egyet, és kimentek a mosdóba. Egy perc sem telt belé, kisvártatva visszatértek csizmában és alsógatyában.

augusztus, NSZK – Csomagot kapott Bonnban az élelmezésügyi miniszter. S mert feladó nem volt rajta, kisebb fajta pokolgépet szimatoltak a biztonsági emberek. Heves szívveréssel nyitotta ki a bombaszakértő. Egy krumplit talált benne, amit Regensburgból küldött egy hobbikertész a miniszternek. A miniszter, gondolta, jót falatozik majd a küldeményből, de a bombaszakértő, érezve, hogy megvezették, csöndre intette a nevetgélő urakat, majd egy arra alkalmas helyen, biztonsági okokra hivatkozva, fölrobbantotta a krumplit.

szeptember, Belgium – Kidobta a férjét Gentben az asszony, a férfinak nem volt hová mennie. Napokig az utcán kódorgott, bárokban húzta meg magát, de érezte, nem lesz ennek jó vége, mert munkája sem volt. Akkor eszébe jutott, hogy gyerekkorában milyen szép nagy családi kriptákat látott a temetőben, s egy éjszaka beköltözött az egyikbe. Néhány hét múlva már rádiója is volt, hálózsákja, varrógépet és könyvespolcot is szerzett, amin napról napra szaporodtak a könyvek, és végre pótolhatta műveltségbeli hiányosságait.

szeptember, Kolumbia – A rendőrség kedden Bogotában hat földalatti laboratóriumban 900 kiló kokaint foglalt le, és 25 embert letartóztatott. Ha szerdára időzítették volna a rajtaütést, akkor hány földalatti laboratóriumban, hány kiló kokaint találnak, és hány bűnözőt tartóztatnak le? – fordult oda a kisfiú matek házijával a vacsora közben kapkodva öltöző nyomozó apukájához.

szeptember, Finnország – Hyvinkaa-ban olyan boltot nyitottak, amelyben a KGST tagállamaiban gyártott árucikkeket lehetett kapni. Az üzletben elsősorban sportkellékeket forgalmaztak, melyek közül a finnek kivált kedvelték a rúdugráshoz használt rudat. Amikor kiléptek a szaunából, fölkapták a rudat, és csupasz seggel messzire repítették magukat a hóban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top