+ Irodalom

Hivatalos hipnotizőrt alkalmazott a rendőrség

Hivatalos hipnotizőrt alkalmazott egy eset felderítésében a New York-i rendőrség, egy 51 éves rendőrtiszt személyében.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1979.

január, Portugália – Az Algarve körzetében működő szállodalánc turistákat toborzott a téli időszak végére. A csábító ajánlattal, szerződésben biztosították a vendégeknek a jó időt. Amennyiben mégis esett volna, úgy reggel nyolc és este hat óra között minden egy óránál tovább tartó esőzés esetén tíz dollár értékű utalványt kaptak a vendégek, amit a szállodalánc szórakozóhelyein és éttermeiben levásárolhattak.

január, Olaszország – Az elmúlt év karácsonyáról tízezer küldemény maradt vissza a római Leonardo da Vinci repülőtéren. A csomagok többségét a Nyugat-Németországban dolgozó olasz vendégmunkásoknak címezték, és jórészükben a jellegzetes karácsonyi sütemény, a Panettone feküdt. Az elmaradt hagyományos karácsonyi csomagok miatt az olasz vendégmunkások arról suttogtak, hogy míg ők külföldön melóznak, az otthoniak elfelejtik ápolni a hagyományaikat.

január, Svédország – A svéd játékgyárak és játék-nagykereskedők önként vállalták a múlt év december elsejétől, hogy nem gyártanak, és nem hoznak forgalomba háborús játékokat, harci eszközöket, katonákat. Januárra az ígéretet betartották. Ennek ellenére a gyerekek tovább játszották a háborúsdit, és egymást gyilkolták nagy becsben tartott régi gyártású játékfegyvereikkel.

február, Kanada – A lepratelepeknek saját, belső használatra gyártott pénzük volt, nehogy a hivatalos állami fizetőeszközön kijusson a vírus. Torontóban élt az az orvos, aki a világon egyedül gyűjtötte a lepratelepeken használt pénzt. Veszélyes gyűjtőszenvedélye élete végéig elkísérte.

február, Anglia – A legújabb statisztikák is igazolták, hogy a britek nagy becsben tartják a könyvet, és szinte falják az olvasnivalót. Ezt ékesen bizonyította az is, hogy hivatalos becslések szerint a brit könyvtárakból és könyvesboltokból évente csaknem 30 millió forint értékű könyvet loptak el.

február, USA – Hivatalos hipnotizőrt alkalmazott egy eset felderítésében a New York-i rendőrség, egy 51 éves rendőrtiszt személyében. A férfi évek óta hangoztatta véleményét, amely szerint fontos információkhoz juthat a nyomozóhatóság a hipnózis alatt végezett kihallgatás során. Azt azonban senki nem vizsgálta meg, hogy hipnózis alatt is ugyanezt állította-e a férfi.

március, Jáva – Az éhínségtől fenyegetett terület egyik legnagyobb problémáját a rágcsálók elleni harc jelentette. Az egerek és patkányok olykor a termés egynegyedét is elpusztították. Erre a hatóságok olyan intézkedéseket hoztak, amely szerint az elemi iskolások naponta 3 patkányt kötelesek kiirtani, a házasulandó fiatalemberek pedig csak akkor kapták meg a házassági engedélyt, ha megöltek 25 patkányt.

március, Zaire – Arannyal bevont golyóálló páncélmellényt ajándékozott egy belga nagyiparos Mobutu generálisnak. A generális megörült a szép ajándéknak, és arra gondolt, valamelyik esti mulatságon magára ölti a mellényt, és megkéri a barátait, tüzeljenek rá. Végül meggondolta magát, nehogy kárt tegyen a lövedék az aranyozásban.

március, Antarktisz – Egy amerikai geológiai szolgálat professzora bejelentette, hogy kísérlet céljából jéghegyet fognak vontatni az Antarktiszról Ausztrália térségébe, bizonyítandó, hogy lehetséges és kifizetődő vállalkozás a világ vízben szegény, sivatagos országait ily módon édes vízzel ellátni. Vezetésével 12 kutató figyeli majd a jéghegy állapotának változásait a vontatóhajó fedélzetén. A kutatók arra számítottak, hogy a jéghegy olvadni fog.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top