+ Történelem

Fantasztikus lelet: Megtalálták Zrínyi Miklós lovának itatóvályúját

Zrínyi Miklós költő és hadtudós lova itatóvályújának egyik részét a medencébe helyezik a Zalavíz Zrt. zalaegerszegi telephelyén.

A Göcseji Múzeum munkatársai Zrínyi Miklós költő és hadtudós lova itatóvályújának egyik részét a medencébe helyezik a Zalavíz Zrt. zalaegerszegi telephelyén 2017. június 6-án. Az őrtilosi Zrínyi-újvárnál zajló régészeti munkálatok során nemrégiben előkerült leleteket ezen a napon szállították a vízmű telephelyére, ahol az itatóvályút végleges helyére kerülése előtt tiszta vizű medencében, levegőtől elzárva tárolják. MTI Fotó: Varga György

5 hozzászólás

5 Comments

 1. Darázshatás

  2017-06-08 - 06:15

  Ez nagyon-nagyon szánalmas. Kisszerű. Miközben javaslom előkeríteni a házibudiját is, hátha nemzeti ereklye lesz belőle, megjegyzem, hogy Szigetváron a mi drága magyargyűlölő és magyarirtó Szulejmán szultánunknak már 1994 óta monumentális márvány emlékműve áll. Az emlékművet felállító törökök a morgolódások nyomán 1997-ben Szulejmán mellé helyezték Zrínyi emlékművét is – kőgyapotból (üvegszálas erősítésű műanyagból). A Szulejmán szíve és dzsámija körüli – szintén a törökök által finanszírozott – hisztérikus felhajtást, mesterségesen szított cirkuszt, orgazmus előtti felfokozott várakozást nem kell ismertetni. Úgy hogy elmegyünk mi a jó büdös francba! Egy szégyen ennek a xar, áruló, primitív, lezüllött népnek a tagja lenni, szégyen ebben a xar országban élni, szégyen a bennünket mindenhol körülölelő xarmagyar valóságban élni, és adóinkkal a xarral kitömött, félezer éve tartó létdeficitünket finanszírozni. A kölkeinket arra kellene tanítani, hogy hogyan tudnak méltósággal megélni és előrébb jutni az életben, a többi dolgot el kell felejteni és hagyni kell teljesen megdögölni végre, mert ez a maszkírozott, pótcselekvő önfeladás, önpusztítás, önhülyítés most már tűrhetetlen. Magyarországnak vége, hagytuk megölni-megbecsteleníteni, minden rosszat meg is érdemeltünk, ami bekövetkezett velünk. Addig is: hajrá előre, irány Zrínyi budijának keresése. Kezdődhet a cirkusz!

  • ANONIMOUS

   2017-06-08 - 12:02

   Senki nem kérdezett, leülhetsz. Töri *1😉. Nincs harag.

   • Darázshatás

    2017-06-10 - 02:02

    Üdvözlöm, kedves rothadásgexi. 1. A cikk provokált engem, no meg a mögöttes tartalom. Fantasztikus felfedezés! Apropó, magát ki a fax kérdezte? Nem látom az érvelést, az érdemi megnyilvánulást. 2. Ne tessék nekem kiosztani kényelmesen, büntetlenül, felelősség nélkül a monitor mögött töriből az 1-est. Mire fel. Az ELTE-történelem szakos “kiváló” minősítésű diplomája birtokában, annyi szerénység, hallgatás után, annyi kis gexi tahó ugatása után talán megjegyezhetem, hogy húzzon a picsába. Maga nem tanár, hanem csak egy kis fingmaradvány a seggem szőrén. Nem vagyunk egy szinten. Ne oktasson. Ne adjon tanácsot. Inkább tanuljon. Ha már úgy gondolja, hogy bármikor feleltethet másokat a virtuális terében, ahol akár Cézár is lehet. 3. Nincs harag.

 2. Ftcsabesz

  2017-06-08 - 11:55

  Attól függetlenül,hogy sok igazságot​ írsz vannak értékeink! Sajnos a vezetőink között nincs, de ettől még nem xar minden! A budis vonal viszont tetszik!

 3. lajoska

  2017-06-09 - 07:29

  Ezek szerint rá volt írva, hogy ez a vályú Kájé? Miklóskájé? Mert illett volna odabiggyeszteni a gyatra cikk címéhez, hogy feltételezett…

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Népszerűek

To Top