+ Irodalom

Bemutatjuk a kocka alakú dinnye előnyeit

Hosszas kísérletezés után sikerült a kutatóknak kocka alakú dinnyéket előállítani. A kocka alakú dinnye sokkal hatékonyabban tölti ki a teret, mint a gömbölyű dinnye…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1978.

július, Franciaország – Holtrészeg halak ezreit találták a Le Meuzin folyóban. Némelyikük bele is pusztult az italos állapotba. A halak egy fiatalember segítségével öntöttek föl a garatra, aki egy szőlősgazda pincéjéből, hasonlóan holtrészeg állapotban, kétezer hektoliter bort engedett a folyóba. A férfi tagadta tettét, lévén semmire nem emlékezett.

július, Irán – A híres Adamabi bazárban letartóztatott a rendőrség egy 19 éves fiatalembert, mert nyilvánosan megcsókolt egy leányzót. A bűnös, aki előzőleg hosszabb időt töltött Londonban, s ezalatt nyilván elszokott a szigorú iráni erkölcsöktől, azzal védekezett, hogy a lány nagy alakú, Csókolj meg! érmét viselt a nyakában.

július, Japán – Fukuokában sétált egy asszony az utcán, nézegette a kirakatokat, hallgatta a város zaját, mert élvezte, hogy hallókészüléke segítségével újra közelebb került hozzá a világ. Aztán egyszer csak szél kerekedett és tomboló vihar támad. Az asszony dermedten élvezte az égi háború zajait, mikor egyszer csak váratlanul ismét megszűnt a hallása, és már később sem hallott soha többé. Egy villám a fülhallgatójába csapott.

augusztus, USA – Newark város egyik nagy utcájában, a tíz méter széles Yellit Avenue-n két teherautó jelent meg. Lezárták az utat, majd a munkások alig egy óra leforgása alatt ötven méter hosszan fölszedték a kockaköveket, teherautóra rakták és elszállították. A környéken rágógumizó rendőrök büszkén szemlélték gyorskezű honfitársaikat, azt gondolták, hivatalos útjavítás szemtanúi, holott egy útszakasz izgalmas elrablását követhették figyelemmel.

augusztus, Lichtenstein – Szabadságra engedték a városi börtön személyzetét, mert a hónap elején szabadult az egyetlen rab. A személyzet örült a szabadságnak, de titkon azt remélték, a nyaralás utolsó napjairól visszarendelik őket egy új lakó miatt, és így ősszel nem kell fizetés nélküli szabadságra vonulniuk.

augusztus, Kanada – Eredetinek és jövedelmezőnek bizonyult ötletet valósított meg egy torontói üzletember, aki katicabogarakat hozott forgalomba ötszázas csomagolásban, hatdolláros áron. Egy katicabogár 50-100 élősdit fogyaszt el naponta, így nagyobb tömegben képesek megóvni a veteményt a kártékony pusztítóktól. Azt azonban egyetlen gazda sem tudta megakadályozni, hogy elmászkáljanak a szomszédos kertekbe, ezért a katicabogaras növényvédelem csak újabb és újabb csomag katicabogár vásárlásával válhatott hatékonnyá.

szeptember, Japán – Hosszas kísérletezés után sikerült a kutatóknak kocka alakú dinnyéket előállítani. A kocka alakú dinnye sokkal hatékonyabban tölti ki a teret, mint a gömbölyű dinnye, így jelentősen csökkenthetők a szállítási költségek. Arról nem is beszélve, hogy ezzel a formával újabb területek hódíthatók meg a dinnyetermesztésnek, mert a kocka alakú dinnye immár nem gurul le a domboldalról.

szeptember, NSZK – A kieli posta egyedülálló szolgáltatással állt elő. A telefonálók fix díjas hívással, két-három percen keresztül verseket hallgathattak kortárs költők előadásában. A szolgáltatás olyan népszerű lett, hogy a kieli posta hatvan költőt foglalkoztatott.

szeptember, USA – Koncertet adott a floridai hangversenyzenekar Miamiban, egy nagy bevásárlóközpontban. Zöldség- és gyümölcshegyek között csendült föl Händel, Mozart és Greek zenéje. Az ötletes koncert elnyerte a vásárlók tetszését, ám sokan arról panaszkodtak, hogy a zene olyan jótékony hatással volt rájuk, hogy elfelejtették, mit akartak vásárolni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top