+ Tánc

Villámcsődület lesz a Mátyás-templomnál és megszólalnak a fanfárok

A táncakadémia 200 növendéke közül 92-en vesznek részt a 30 perces produkcióban, amelyre március óta készülnek a táncosok.

Pünkösdi népszokásokat elevenít meg hétfőn a Liget Táncakadémia csaknem száz növendéke Budapesten, a Mátyás-templom déli oldalánál.

A délelőtt tíz órára meghirdetett produkció fanfárok hangjára indul, majd a népviseletbe öltözött táncosok a templom Mária- és Menyasszony-kapuján át vonulnak a térre.

A főként dunántúli táncokat felvonultató táncfűzésben lesz párválasztó, szóló verbunk, rábaközi lassú csárdás és mezőföldi páros ugrós is. A Furik Rita által rendezett és koreografált előadásban a májusfa is megjelenik.

A táncakadémia 200 növendéke közül 92-en vesznek részt a 30 perces produkcióban, amelyre március óta készülnek a táncosok.

A zenei kíséretről gondoskodó Gömbszörp zenekar a templom oldalánál, a Mária-kapu mellett fog játszani, míg az énekesek a tér különböző pontjain fognak állni.

A Liget Táncakadémia 2010-ben alakult és azóta is Mátyásföldön, az Erzsébetligeti Színházban végzi tevékenységét. Az elmúlt hét évben számos művészeti versenyen nyertek fődíját, első díját vagy különdíját a növendékek.

A táncosok részt vesznek minden fontos 16. kerületi rendezvényen, és több vidéki fellépésük mellett szerepeltek már Prágában, Bécsben és Izmirben is. Idén július 24-én kéthetes amerikai vendégszereplésre indulnak.

A hétfői esemény fővédnöke Süllei László, a Mátyás-templom plébánosa.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top