+ Irodalom

Vadállatok ketrecében kötöttek házasságot

Csak egy percen át tartott az az esküvői szertartás, amit Torontóban tartott egy fiatal házaspár. A szertartás hat vadállat jelenlétében, egy ketrecbe zárva zajlott, ezzel kívánták biztosítani, hogy mindkettőjük számára emlékezetes maradjon a frigy…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1978.

április, Kanada – Csak egy percen át tartott az az esküvői szertartás, amit Torontóban tartott egy fiatal házaspár. A szertartás hat vadállat jelenlétében, egy ketrecbe zárva zajlott, ezzel kívánták biztosítani, hogy mindkettőjük számára emlékezetes maradjon a frigy, és negyven évvel később ne megsárgult fotók alapján kelljen visszaemlékezniük. A lehető legjobb megoldást választottuk, mondta a férj, mert ha az állatok széttéptek volna bennünket, akkor sem kellett volna megsárgult fotók alapján emlékeznünk.

április, Franciaország – Négy kisfiú és három kislány, akik 9 és 13 év közöttiek voltak, kavicsokkal dobáltak meg egy alvó hontalant a híd alatt. A gyerekek nagyokat nevettek az ügyetlenül védekező férfin, mígnem egy nagyobb kő fejbe találták és a férfi meghalt. A vizsgálóbíró előtt azzal védekeztek a gyerekek, hogy ők csak kivégzésest szerettek volna játszani.

április, Portugália – Portugáliában a bikaviadalokon nem ölték meg a bikát, és a torreádor sem szemtől szembe küzdött meg az állattal, hanem egy ló nyergéből, kényelmesen. Setubalban azonban beindítottak egy iskolát, amelyben az ősi spanyol szokás szerint tanították a torreádort: szemtől szembe megölni a másikat. Az első időkben nyolc diák tanult az iskolában, mindannyian bikát szerettek volna ölni.

május, Japán – Dél-Japánban, Shimo Noseki kikötőváros partjainál egy kis halászhajó legénysége észrevette, hogy autógumi úszik a vízen. Nocsak-nocsak, csodálkoztak a kíváncsi halászok, és kihalászták. Szemük-szájuk tátva maradt a fogás láttán. Az autógumihoz kötözött zsákban 48 darab aranyrudat találtak. Azt a mindenit, csodálkoztak a halászok, ezek csakis aranycsempészek lehetnek, és a 60 millió jen értékű zsákmányt beszolgáltatták a hatóságoknak.

május, NSZK – Nagy buli volt Bad Zwischenahn egyik diszkójában. Aznap este a lemezlovas helyére egy kisegítő ugrott be, aki azonban nem ismerte a helyi adottságokat és viszonyokat, és a lemezek között talált lőfegyvert riasztópisztolynak nézte. Amikor egyik barátja belépett a diszkóba, örömében fölkapta a pisztolyt, hogy üdvözlő lövéssel fogadja. Cowboyosan megpörgette a fegyvert, majd meghúzta a ravaszt és lelőtte a barátját.

május, Olaszország – A Richárd Ginori porcelángyár két éve elbocsátott dolgozói elfoglalták a pisai ferdetornyot, és többnyelvű transzparensekkel, hangosbeszélőkkel tájékoztatták az érdeklődőket nyomorúságos helyzetükről, s arról, hogy két hónapja már segélyt sem kapnak. A hatóságok viszont arról tájékoztatták őket, ha nem jönnek le a statikailag bizonytalan állapotú toronyból, és ledöntik, nemhogy segélyre, hanem jókora bírságra számíthatnak.

június, USA – Los Angelesben a rabló a tetőn át akart bejutni a lakásba, de megcsúszott és beleesett a kéménybe. A húszéves férfi rémületen kiáltozott, amire fölébredt az otthon szunyókáló asszony, és kihívta a tűzoltókat. Próbálták kihúzni alul, próbálták fölül, de nem ment. Aztán leöntötték olajjal, hogy jobban csússzon, de úgy sem bírták kihúzni. Végül kőművest hívtak, kibontották a falat és a nagy nehezen kiszabadult férfit átadták a rendőrségnek.

június, Belgium – Brüsszel Ixelles nevű kerületében egy év alatt több ékszerüzletet is kiraboltak, ám a tetteseknek rendre nyoma veszett. Történt azonban, hogy az egyik rendőr felesége beállított a rendőrségre, mert már nem viselte a terhet a lelkiismerete, és azt állította, hogy a férje és társai a hajnali őrjáratok során rabolták ki az üzleteket. A szajrét elrejtették a csomagtartóban, majd testvériesen megosztoztak rajta. A nyomozásban ők is részt vettek, így néhány rossz nyommal vakvágányra vezették. Itt a nő abbahagyta. A szobára pokoli csönd nehezedett. A szájához kapott. Jesszusom, gondolta, ha ezek is benne vannak, akkor végem.

június, Spanyolország – A labdarúgó világbajnokság televíziós közvetítését akarták nézni vasárnap este a verbiers-i börtön foglyai, de a morcos őrök nem teljesítették kívánságukat. Hatvan rab fellázadt és a tetőre vonult, onnan követelték a tévéműsort. A rendőrség körülvette a tetőt, és csak akkor engedték le őket, mikor vége lett a meccsnek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top