+ Irodalom

Elítélték a tanárnőt megcsókoló középiskolai alkalmazottat

A 43 éves, középiskolai alkalmazottként dolgozó pennei férfi váratlanul átölelte a folyosón sétáló tanárnőt és megcsókolta. Ezért a meggondolatlan tettéért a bíróság kétévi börtönre ítélte…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1978.

január, Spanyolország – Néhány jó hangú egyetemi hallgató Szerenád Szolgáltató Vállalatot hozott létre Madridban. A megrendelt dalt a kért időpontban adták elő az imádott hölgy ablaka előtt. A szolgáltatáshoz viszonylag olcsón lehetett hozzájutni, viszont férjes asszonyok ablaka alá rendelt szerelmes szerenád esetén 50 százalék veszélyességi pótlékot számítottak fel.

január, Új-Zéland – A vendéglői verekedésekhez kihívott kutyás rendőrök arról panaszkodtak, hogy az esetek többségében üvegeket, poharakat vernek szét egymás fején a vendégek, ezért a kutyák könnyen megsérülhetnek, és napokra, esetleg hetekre kiesnek a szolgálatból. Hogy a balesetet könnyedén elkerüljék, kétszáznyolcvan gumicsizmát kapott a rendőrség hetven nyomozókutyája.

január, Trinidad – Port of Spainben ellepték a katedrálist a galambok. Annyi galamb szállt az építményre, hogy szinte alig lehetett látni a tornyot, jobban hasonlított hatalmas galambdúcra, mintsem katedrálisra. Egyszer aztán egy jamaikai együttes kalipszóhangversenyt adott a templom előtti téren, amitől a galambok fejvesztve menekültek. Megvolt a megoldás.

február, USA – Az izraeli hadsereg új vezérkari főnöke elvesztette szigorúan titkos iratokat tartalmazó aktatáskáját a kaliforniai San Diegóban. Állítása szerint egy állóbüfében hagyta. A rendőrök 12 órával később egy garázsban bukkantak a táskára, melynek tartalmából a zsebszámológép és 2000 dollár hiányzott. A papírokra nem tartott igényt a józan gondolkodású tolvaj, elvégre azok szigorúan titkosak voltak.

február, NSZK – Hétszázhatvanan jelentkeztek egy saarbrückeni áruház hirdetésére, amelyben remek munkalehetőséget ajánlottak. A jelentkezők között a legfiatalabb 13 éves diák volt, a legidősebb egy 73 éves nagyi. A napi négyórás munkát a bútorrészlegen és a kirakatban kellett végezni, méghozzá otthonról hozott ruhában, lehetőleg pizsamában vagy hálóingben. Egyetlen alkalmassági gyakorlat volt, amelyen a kiválasztott személynek néhány percen belül el kellett aludnia.

február, Csehszlovákia – A téli szezonban szünetelő cirkusz Torni Pocernici üdülőhelyre szállította az állatait, köztük 16 tigrist, 12 oroszlánt és 24 medvét. A medvék még csak-csak átaludták a telet, de a porondhoz szokott tigrisek és oroszlánok mérhetetlenül unták magukat, ezért megkérték a gondozót, hogy tanítsa meg őket sakkozni és rendezzenek bajnokságot.

március, Belgium – Egy napilap tanulmányt közölt a hamutálban hagyott cigarettacsikkek hosszából kiolvasható információkról. Ha egy csikket teljesen elszívnak, az szegénységre utal, a hosszú csikk anyagi jólét jele. Azokban az országokban pedig, ahol átlagos az életszínvonal, 23 milliméter hosszúak a csikkek. Ez azt jelenti, kérdezte az asszony a férjétől, aki fölolvasta neki a tanulmányt, hogy a leggazdagabb és a legszegényebb országokban egyformán üresek a hamutartók?

március, Olaszország – A 43 éves, középiskolai alkalmazottként dolgozó pennei férfi váratlanul átölelte a folyosón sétáló tanárnőt és megcsókolta. Ezért a meggondolatlan tettéért a bíróság kétévi börtönre ítélte, mert szeméremsértőnek találta az aktust. Másodfokon aztán közelebbről is megvizsgálták az ügyet, és rájöttek, hogy a csók nem szeméremsértő, ellenben megalázó. A csókkal való alázásért viszont már csak egy év öt hónapot kapott.

1978. március, Spanyolország – Madrid La Latina negyedében temetési menet vonult az utcán. A koporsóban felravatalozott szardíniáktól búcsúztak a gyászolók. A negyvennapos böjt alatt nagyon elegük volt a bűzlő szardíniákból, ezért a menet végén sírba helyezték őket.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top