+ Irodalom

Szokatlan rakománytól szabadult meg egy szemeteskocsi

Szokatlan rakománytól szabadult meg a Colorado állambeli Denverben egy kukáskocsi vezetője. Amikor kiürítette a rakományát, a szeméttelep közepén lezúdított hulladékhalomból egy kereken 51 éves férfi bukkant elő.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1977.

október, Olaszország – Árverésen adták el a maffiatagoktól elkobzott fegyvereket a kalabriai Palmi városkában. Mintegy 100 lőfegyver és kés cserélt gazdát. Hogy a maffia emberei vissza ne vásárolhassák személyes tárgyaikat, csak azok licitálhattak, akik szabályos fegyverviselési engedéllyel rendelkeztek. Az viszont jól követhető volt az árverésen, hogy melyik fegyver kihez került.

október, USA – Szokatlan rakománytól szabadult meg a Colorado állambeli Denverben egy kukáskocsi vezetője. Amikor kiürítette a rakományát, a szeméttelep közepén lezúdított hulladékhalomból egy kereken 51 éves férfi bukkant elő. A szemeteskocsi potyautasa elmondta, hogy tegnap reggel Denverben az igazak álmát aludta egy kényelmes kukában, amikor a szemetes kocsi gyomrába zúdították. Kénytelen volt 3 órát tölteni a meglehetősen barátságtalan környezetben, mert a sofőr nem hallotta meg folyamatos anyázását.

október, NSZK – A müncheni bajor sörfesztiválon rossz időt fogott ki az ötmillió vendég. A fagylaltárusok forralt bort és forró grogot kínáltak. A hűs sörök sem fogytak valami jól, így kevesebb volt az egy főre eső részegek és verekedések száma. A 16 napos fesztivált azért hagyta ott a tizedik napon egy testes, széles arcú bajor férfi, mert senki nem akart belekötni.

november, Olaszország – A szicíliai Raguza városi kórházában sztrájkba lépett 15 apáca, mert a kórház vezetősége engedélyezte, hogy férfiak is beléphessenek a nővérszobába. A Szentszív szerzetesrendhez tartozó szerzetesnők bejelentették, ha a rendelkezést nem vonják vissza, abbahagyják a betegek ápolását. Az igazgató eljátszott a gondolattal, hogy az apácák karba tett kézzel nézik a betegek szenvedését, és csak utána vonta vissza a rendeletet.

november, Lappföld – Lappföld fővárosától, Rovaniemitől nem messze működött a világ egyetlen rénszarvashajtást oktató iskolája. A tanfolyamon megtanították a hallgatókat, miként kell bánni a szánba fogott rénszarvasokkal, hogyan kell kanyarodni, megállni és elindulni. A sikeres vizsga után három téli időszakra érvényes jogosítványt adtak ki. Három év után újra vizsgát kellett tenni, nehogy a csillámló hóban elvakítsa a rutin a szánvezetőket.

november, Kína – Egy hongkongi mandarin a Han hagyományoknak megfelelő estebédet rendezett 12 japán turistának. A terítéshez 2,25 millió nyugatnémet márka értékű régiséget, aranyozott tányérokat, csészéket, elefántcsont-evőpálcikákat használtak, és 70-féle ínyencség került asztalra. Az ünnepi bankett attrakciója egy kínai mackó hétkilós medvetalpa volt, amelyen oly sok kilométert sétált.

december, NSZK – Elraboltak egy negyvenéves düsseldorfi kereskedőt. Autóját Köln és Oberhausen között találták meg Élettársa könnyek között mesélte a rendőrségen, hogy 2 millió márka váltságdíjat követelnek érte a rablók, levélben. Az egyik színházkedvelő nyomozónak feltűnt, hogy a nő ódivatú drámákhoz hasonlóan adja elő a történetet, így a rossz színészi alapokra helyezett önrablás hamarosan lelepleződött.

december, Hollandia – Többéves kísérletezés után sikerült előállítani a tejhúst. A tejből készült hús hasonló rostszerkezetű, mint a marhahús, viszont nem kell érte megölni egyetlen állatot sem, és sokkal ízletesebb, mint a szójából vagy algából előállított hús. Egyúttal sokkal egészségesebb is, mint a kőolajszármazékokból nyert húskészítmények.

december, Ecuador – 42 ezer nyugatnémet márkát követeltek egy 35 éves üzletember elrablói. A hozzátartozók nem fizettek váltságdíjat, ezért a rablók, 12 nappal az elrablás után egy kolostor iskolájában hagyták a férfi fejét okulásul. A rendőrség tovább kereste a testet és tetteseket, akikről a váltságdíj eloszthatóságának elemzése után azt állították, hogy ketten, hárman, hatan vagy heten lehetnek, de mivel nagyon gonoszok, feltételezhető, hogy heten vannak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top