+ Irodalom

Kiskorú lányt vett volna feleségül a jugoszláv hentes

Kukujevciben a fiatal hentes 80 fős lakodalmat rendezett, amelyről egyszer csak eltűnt a menyasszony. Történt ugyanis, hogy a fiatal hentes a szomszéd 16 éves lányát vette volna feleségül, de közben kiderült, hogy fiatalkorú lány csak külön engedéllyel léphet házasságra…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1977.

július, Franciaország – A festői szépségű Saint Tropez utcáit ellepték a festők. Festették a házakat, a fákat, a tengert és egyszerre mindent. A számuk egyre csak szaporodott, mígnem a prefektúra úgy döntött, kitiltja őket a városból. Mert amatőrök, jött az indoklás, és zavarják a profi turistákat. Mind csak másolja a várost, nincs közöttük egy rendes progresszív kubista se.

július, Monte Carlo – Cousteau kapitány, a világhírű óceánkutató a tengerek nagymértékű szennyezettsége miatt kénytelen volt leszokni kedvenc szórakozásáról, a reggeli úszásról. Húsz évvel ezelőtt még minden reggel úszással kezdte a napot, de ha ma tiszta vizű tengerben szeretne úszni, akkor először 10-12 mérföldet kellene úszva megtennie, amire nincs ideje. Arról nem is beszélve, hogy 10-12 mérföld úszás után hiába találna tiszta vizű tengert, ahhoz már fáradt lenne, hogy még ott is úszkáljon.

július, Olaszország – Az új törvények engedélyezték a szervátültetést, ezzel lehetővé vált, hogy holt vagy élő emberek szerveit egy másik ember szervezetébe ültessék át. Ez alól csak két szerv képezett kivételt, az agy és a nemi szerv. Úgy döntöttek, zavarba ejtő lehet más agyával gondolkodni, vagy fordítva, hirtelen egy másik testben találni magunkat. És etikailag az is kifogásolható, ha valaki más farkával veri a csalánt.

augusztus, NSZK – Az ötvenéves münsteri toronykürtös egyike volt annak a három toronykürtösnek, akik Európában még dolgoztak. A münsteri toronykürtös napjában reggel tíztől este hatig félóránként ment fel az 55 méter magas toronyba vezető 298 lépcsőfokon, hogy megfújja a toronykürtöt. Tulajdonképpen minden nap megmászott egy 935 méter magas hegyet és le is jött róla. Mindezt úgy, hogy közben nem sportolt, csak kürtölt.

augusztus, Jugoszlávia – Kukujevciben a fiatal hentes 80 fős lakodalmat rendezett, amelyről egyszer csak eltűnt a menyasszony. Történt ugyanis, hogy a fiatal hentes a szomszéd 16 éves lányát vette volna feleségül, de közben kiderült, hogy fiatalkorú lány csak külön engedéllyel léphet házasságra. A hentes meg úgy volt vele, ha már összetrombitálta a jónépet, hadd mulatozzanak, a nász várathat magára.

augusztus, Nigéria – Lagosban úgy enyhítették a közlekedés zsúfoltságát, hogy páros napokon a páros rendszámú autók közlekedhettek, páratlan napokon pedig a páratlan rendszámú autók. Kivételt képzetek ez alól a tűzoltók, a mentők, a rendőrség és a diplomácia autói. Illetve azok a családok, amelyek két kocsit, egy páros és egy páratlan rendszámú autót tartottak.

szeptember, Svájc – Katonai behívót kézbesített a postás, a hegyektől körbeölelt csendes kis városban, Zugban. A férfi felöltötte katonai ruháját, magához vette a fegyverét, valamint a kétéves és a tízhónapos kisgyerekét, és velük együtt jelentkezett szolgálatra. Az ügyeletes hátra tolta a csákóját, hát hogy is van ez, kérem? Apuka elmagyarázta, hogy náluk az a rend, hogy a felesége dolgozik. Értse meg, káplán úr, tanítónőként egész napos elfoglaltsága van!

szeptember, USA – 25 éve ugyanaz a hat whiskykóstoló dolgozott az Early Times üzemében. Munkájuk alapszabálya, hogy egy csöppnél többet nem nyelnek le egyetlen whiskyből sem. Egy whiskyről 10 másodperc leforgása alatt 100 százalékos biztonsággal formáltak véleményt. Naponta 20-25 italt teszteltek, de csak délelőtt, mert a délután már alkalmatlan az érzékszervi feladatok elvégzésére.

szeptember, Lengyelország – Fotószafari indult Varsótól 250 kilométerre, keletre, a byalistoki őserdőben, ahol vadlovak és terpánok mellett kétszáz állatból álló bölénycsorda is élt. Az 1300 négyzetkilométeres rengetegben nehezen megközelíthető terepen fotóztak a szafari résztvevői, akik közül egy rendkívül érdekes képeket készített. Ő nem csak az állatokat, a fotósokat is fényképezte.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top